Το πρώτο τεύχος του νέου μηνιαίου περιοδικού FinancePro είναι γεγονός. Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για τη χώρα μας η νέα έκδοση της Boussias Communications φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο μέσο για την κοινότητα των επαγγελματιών οικονομικών υπηρεσιών. Σκοπός του περιοδικού είναι να συνδράμει τις οικονομικές διευθύνσεις και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων, καθώς και τις συμβουλευτικές εταιρείες και τα λογιστικά γραφεία, στην ολοκληρωμένη ενημέρωση και τη βαθύτερη ανάλυση των προκλήσεων σε μια σύγχρονη επιχείρηση.

 

Στις σελίδες του περιοδικού παρουσιάζονται κάθε μήνα οι καινοτόμες πρακτικές που διαμορφώνουν την επόμενη μέρα της οικονομικής διεύθυνσης και του λογιστηρίου. Φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα μέσο επικοινωνίας στο οποίο συναντώνται τα ρεύματα σκέψης αλλά και οι καλές πρακτικές του οικοσυστήματος της οικονομικής διεύθυνσης. Το FinancePro φιλοξενεί σε κάθε τεύχος του τις απόψεις θεσμικών παραγόντων, πανεπιστημιακών, εμπειρογνωμόνων και στελεχών επιχειρήσεων μέσα από συνεντεύξεις και άρθρα.

 

Η πανδημία έχει λειτουργήσει ως επιταχυντής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και σε αυτό το νέο τοπίο που ανατέλλει καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η οικονομική διεύθυνση. Έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί η εποχή που ο οικονομικός διευθυντής ήταν κλεισμένος σε ένα γραφείο μελετώντας τα οικονομικά στοιχεία. Η νέα πραγματικότητα τον θέλει εξωστρεφή με συμβολή σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, εταιρικής διακυβέρνησης, ανάπτυξης και σε πολλούς ακόμη καθοριστικούς τομείς.

 

Στο εξώφυλλό μας φιλοξενούμε τον οικονομικό διευθυντή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ο οποίος μας λέει μεταξύ άλλων πώς κατάφερε η HDB να δημιουργήσει μέσω του τραπεζικού συστήματος πραγματική ρευστότητα 8,6 δις ευρώ για τις εταιρείες.

 

Στο οπισθόφυλλο βρίςκεται η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, στην οποία κάνει λόγο για την προσπάθεια που θα χρειαστεί να καταβληθεί προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την πανδημία.

 

Έχουμε επίσης αφιέρωμα στην ηλεκτρονική τιμολόγηση η οποία αποτελεί μια σημαντική τομή που αλλάζει τα δεδομένα στη σχέση φορολογικών αρχών και επιχειρήσεων.

Η έρευνα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης δείχνει πως οι επιχειρήσεις έχουν μπει δυναμικά στο πεδίο του ψηφιακού μετασχηματισμού ενώ ξεχωριστή θέση στην ύλη μας έχει και το θέμα των φορολογικών συντελεστών.

 

Υπάρχει επίσης αφιέρωμα στην πρώτη διοργάνωση των Accounting Awards, τα βραβεία της Boussias Communications για τον κλάδο του accounting και του corporate finance που φιλοδοξούν να αποτελέσουν θεσμό.

 

Η υγειονομική κρίση διαμορφώνει ένα νέο τοπίο για την οικονομία και τις επιχειρήσεις. Οι οικονομικές διευθύνσεις θα έχουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό που γεννιέται. Το FinancePro θα είναι παρόν καταγράφοντας με αμερόληπτο τρόπο τη νέα πραγματικότητα.