Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών Α.Ε. είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία στο τρίτο road show για τις εισηγμένες εταιρίες μεσαίας κεφαλαιοποίησης, το οποίο συνδιοργανώθηκε από την CF&B Communication – Midcap Events και τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην Φρανκφούρτη, στις 31 Οκτωβρίου.

Μετά την παρουσία της στο Παρίσι και στη Γενεύη, η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών προσέλκυσε στη Φρανκφούρτη το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, καθώς οι εκπρόσωποι της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Καράμπελας και ο Υπεύθυνος Επενδυτικών Σχέσεων κ. Γιώργος Ελευθερίου, παράλληλα με τις συναντήσεις που είχαν προγραμματίσει, συναντήθηκαν εκτός προγράμματος με επενδυτές και οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν για την πορεία των έργων του ΑΔΜΗΕ και τις προοπτικές μιας ενδεχόμενης επενδυτικής συμμετοχής στην ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, η οποία κατέχει το 51% του Διαχειριστή.

Επιβεβαιώθηκε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα για την ελληνική οικονομία, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει την Επενδυτική Βαθμίδα, με την πρόσφατη αξιολόγηση του διεθνούς οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης «Standard & Poor’s», ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η αναβάθμιση και από τους άλλους οίκους αξιολόγησης.

Την ίδια στιγμή, το Χρηματιστήριο Αθηνών διανύει μια ευνοϊκή περίοδο, καθώς ο Γενικός Δείκτης καταγράφει θετική απόδοση 27% από την αρχή του έτους, όπως στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η μετοχή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, καταγράφοντας κέρδη 14%, αποτυπώνοντας και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Το γεγονός αυτό επαληθεύτηκε και στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο κ. Καράμπελας με τον Επικεφαλή του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Πατέλη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Γιάννο Κοντόπουλο