Ο supply chain financial manager της Coca-Cola Τρία Έψιλον ερμηνεύει την πρωτοφανή κρίση της πανδημίας Covid-19 ως μια ευκαιρία για ανάπτυξη και μας μιλά για τις προκλήσεις που το οικονομικό τμήμα κλήθηκε να διαχειριστεί καθώς και για τη νέα εργασιακή νοοτροπία της εταιρείας.

Ο Covid-19 άλλαξε σε μια νύκτα τα business plans όλων των επιχειρήσεων. Ποιες ήταν οι κυριότερες προκλήσεις του οικονομικού σας τμήματος και με ποιες δράσεις επιλέξατε να τις διαχειριστείτε; Πιστεύετε πως η ελληνική αγορά αποδείχθηκε ώριμη να ανταπεξέλθει μια τόσο πρωτοφανή κρίση;

Η μεγαλύτερη πρόκληση δεν είχε να κάνει με τη φύση της εργασίας μας, αλλά με τον τρόπο συνεργασίας μας. Από τη μία μέρα στην άλλη έπρεπε να προσαρμόσουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε και ως ομάδα αλλά και με τους συνεργάτες μας, περνώντας σε ένα ψηφιακό μοντέλο συνεργασίας, από απόσταση. Όπως κάθε αλλαγή, ήταν μία ευκαιρία να εξελιχθούμε.

Υιοθετήσαμε λοιπόν μία νέα εργασιακή νοοτροπία ανάπτυξης που στηρίζεται στην αμφίδρομη εμπιστοσύνη. Ενισχύσαμε την τηλεεργασία και υιοθετήσαμε ένα πρωτοποριακό μοντέλο που δίνει τη δυνατότητα επιλογής υβριδικής εργασίας. Οι άνθρωποί μας δηλαδή μπορούν να εργάζονται μέχρι και 2 μέρες την εβδομάδα από το σπίτι, εφόσον το επιθυμούν.

Η πρωτοφανής πανδημία του Covid-19 άλλαξε συνολικά τα δεδομένα για την αγορά. Εμείς από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε δίπλα στους πελάτες, με πολλαπλά σενάρια ενεργοποίησης ώστε να στηρίξουμε τις εξελισσόμενες ανάγκες τους. Πολύ γρήγορα λοιπόν, προσαρμόσαμε τα πλάνα μας από το φυσικό στο ψηφιακό κανάλι, δίνοντας έμφαση στο e-commerce και την online παραγγελία, αναπροσαρμόσαμε τα πλάνα και τις επενδύσεις μας στρατηγικά στα κανάλια όπου μεταφέρθηκε ο κύριος όγκος κατανάλωσης ενώ στηρίξαμε τα καταστήματα επιτόπιας κατανάλωσης με το άνοιγμα της αγοράς, για να αναφέρω μερικά μόνο παραδείγματα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι ο τουρισμός και η εστίαση -που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία- συνιστούν κύριους πελάτες σας, πώς ακριβώς ισορροπήσατε την υποστήριξή σας σε αυτούς με την ανάγκη ικανοποίησης του πάγιου αιτήματος κάθε επιχείρησης για κερδοφορία; Τέθηκαν από μέρους σας κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την παροχή πιστώσεων στους πελάτες σας; Τελικά θα λέγατε πώς επιτεύχθηκε από μέρους σας το «return in business»;

H ανάπτυξη του κάθε πελάτη ξεχωριστά και η εξέλιξή του οδηγεί και στη δική μας ανάπτυξη. Ο κλάδος του HoReCa – η εστίαση και ο τουρισμός δοκιμάστηκαν πολύ και συγκριτικά με άλλους κλάδους της οικονομίας έπρεπε να απορροφήσουν πολύ μεγαλύτερη πίεση και να δείξουν μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα και ευελιξία. Θέλοντας να είμαστε ένας από τους συνεργάτες επιλογής για τον κλάδο HoReCa, παραμείναμε κοντά τους στηρίζοντας την προσαρμογή των μοντέλων τους και φυσικά την επανεκκίνηση της λειτουργίας του καναλιού.

Από την αρχή την πανδημίας, συνεχίσαμε να τους επισκεπτόμαστε, τρέξαμε μαζί τους έρευνες και δημιουργήσαμε ειδικές ομάδες εργασίας (advisory board) για να δούμε τις εξελισσόμενες ανάγκες τους. Προσαρμόσαμε τα πλάνα μας στο ψηφιακό περιβάλλον και δώσαμε έμφαση στο αναδυόμενο κανάλι του e-commerce και στην online παραγγελία για να στηρίξουμε ενέργειες που ενισχύουν την κατανάλωση στο σπίτι, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες του 24/7 χαρτοφυλακίου μας.

Με το άνοιγμα της αγοράς στηρίξαμε την πρώτη παραγγελία, υλοποιήσαμε στοχευμένες προωθητικές ενέργειες, ενώ καλύψαμε λειτουργικές ανάγκες των πελατών μας και αξιοποιήσαμε ψηφιακά εργαλεία της νέας εποχής, όπως το Ad Generator και τα QR Menus για να ενισχύσουμε την κατανάλωση.

Παράλληλα, προχωρήσαμε σε διαμόρφωση της δομής πωλήσεων προκειμένου να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες της αγοράς. Προτεραιότητα μας είναι να έχουμε ένα συμβουλευτικό ρόλο για τους πελάτες μας, να τους ενημερώνουμε για τις εξελίξεις και να τους βοηθούμε να εξοικειωθούν και να αξιοποιήσουν νέα εργαλεία, για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε μαζί στη νέα εποχή.

Όπως επιβεβαιώνεται και από τον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI), η βιωσιμότητα συνιστά κεντρικό άξονα στην πολιτική και τη στρατηγική της Coca-Cola Τρία Έψιλον εδώ και χρόνια. Ποια είναι τα οικονομικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης επιλογής; Είναι τελικά η αειφορία συνώνυμη της κερδοφορίας και πόσο ο νέος δείκτης ESG του χρηματιστηρίου εγκαινιάζει, κατά τη γνώμη σας, μια νέα εποχή για την ελληνική επιχειρηματικότητα;

Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς την ευημερία της κοινωνίας και του πλανήτη μας. Για εμάς η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς ένας στόχος, αλλά μέρος ενός ταξιδιού, μίας πορείας που έχουμε ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, εστιάζοντας στην κυκλική οικονομία, τη διαχείριση του νερού, τη διαχείριση απορριμμάτων και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ως μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, που κατέχει εδώ και 7 συνεχόμενα χρόνια τη θέση της κορυφαίας εταιρείας στον κλάδο ποτών παγκοσμίως σύμφωνα με τον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI), η εταιρεία μας έχει πάντα σε πρώτο πλάνο τις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας.

Xαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δέσμευση για την κλιματική ουδετερότητα (NETZEROby40). Στόχος είναι η μείωση των εκπομπών σε όλη την αλυσίδα αξίας της εταιρείας, ώστε να επιτύχουμε μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2040, και εναρμονίζεται πλήρως με τη φιλοσοφία μας για την υποστήριξη της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης των κοινοτήτων μας και την επίτευξη θετικότερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η πρόσφατη δωρεά €1 εκ. της Coca-Cola Τρία Έψιλον, με την οποία ανέλαβε ανάδοχος αποκατάστασης και αναδάσωσης στην περιοχή της Βαρυμπόμπης συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική μας να συμβάλλουμε στον περιορισμό της κλιματικής κρίσης. Και μάλιστα, η δωρεά αυτή ενισχύθηκε και από την Coca-Cola Hellas με επιπλέον 800 χιλιάδες ευρώ, επεκτείνοντας την περιοχή αποκατάστασης, η οποία πλέον ξεπερνά τα 3.900 στρέμματα.

Αποτελεί γεγονός πως το e-commerce καθιερώνεται ταχύτατα στον χώρο του λιανεμπορίου. Εσείς πως ανταποκρίνεστε ως εταιρεία στη νέα αυτή τάση της αγοράς;

Στη νέα εποχή, βλέπουμε ότι το κανάλι του e-commerce είναι αυτό το οποίο αναπτύσσεται πολύ δυναμικά και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του καταναλωτή. Οι πελάτες μας λοιπόν από όλα τα κανάλια αναζητούν τρόπους να αναπτυχθούν και να τοποθετηθούν καλύτερα μέσα στο e-commerce, μεταφέροντας την επιχείρησή τους και στο ψηφιακό περιβάλλον.

Αφουγκραζόμενοι αυτές τις ανάγκες, δημιουργήσαμε μία εξειδικευμένη ομάδα e-commerce, με αποκλειστικό στόχο τη στήριξη των πελατών μας ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες και τα online εργαλεία τους. Είμαστε δίπλα τους και χτίζουμε στοχευμένες ενέργειες και δράσεις ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο κάθε πελάτης μας ξεχωριστά για να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε πλήρως από κοινού σε αυτό το ταχύτατα ανερχόμενο κανάλι.

Αναμφισβήτητα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία ενός οικοσυστήματος εταιρειών με τεράστιο δίκτυο προμηθευτών, συνεργατών και πελατών. Ποιο είναι το οικονομικό αποτύπωμα της επιχείρησης στην Ελλάδα και πόσο σκοπεύετε να το ενισχύσετε επιπλέον στο μέλλον; Είστε αισιόδοξος για μια νέα δυναμική στην οικονομία της χώρας, ύστερα από μια περίοδο αλλεπάλληλων lockdowns;

Είναι σίγουρο ότι οι αλλεπάλληλες αλλαγές αποτελούν πλέον τη νέα κανονικότητα, στην οποία όλοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε

Το μείζον θέμα όμως που προκύπτει είναι πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για αυτές,. Και, επιπλέον, πόσα πιθανά σενάρια έχουμε σκεφτεί για να τις υποδεχτούμε.

Με 52 χρόνια παρουσίας στην ελληνικά αγορά και με ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα εμείς εξελίσσουμε τον οργανισμό μας, επιταχύνοντας την ανάπτυξη προσηλωμένοι πάντα στις εξής αρχές:

Να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε πελάτη μας, βοηθώντας τον να αναπτυχθεί και προσφέροντας ένα άριστης ποιότητας και συνεχώς εξελισσόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

Να επενδύουμε συνεχώς στους ανθρώπους μας, δημιουργώντας για αυτούς σήμερα το εργασιακό περιβάλλον του αύριο, προσφέροντας τους μεγαλύτερη ευελιξία και τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ένα σύγχρονο και συμπεριληπτικό περιβάλλον εργασίας.

Να συντελούμε στην ευημερία των κοινοτήτων μας μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως η δωρεά για την ταχεία αποκατάσταση των εκτάσεων στη περιοχή της Βαρυμπόμπης, αλλά και το πρόγραμμα ενίσχυσης απασχολησιμότητας Empowered.

Να συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε, αλλά μέσα από στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης, με καινοτόμες επενδύσεις και ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού του οργανισμού για να ηγηθούμε των μελλοντικών αναγκών της αγοράς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η επένδυση ύψους €4 εκατ., για την κατάργηση της πλαστικής μεμβράνης στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου μέσω του νέου τύπου συσκευασίας KeelClip™, που για πρώτη φορά στην αγορά δίνει στους καταναλωτές μας επιλογή με λιγότερο υλικό συσκευασίας και λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης.