Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) διοργανώνει στις 17 Ιανουαρίου 2023 το διαδικτυακό συνέδριο Asset Management for Occupational Pension Funds 2023. Το συνέδριο θα αναδείξει τις εξελίξεις στον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο της διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ). Διακεκριμένοι ομιλητές, πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες, θα παρουσιάσουν αποτελέσματα από τη διεθνή εμπειρία, τις διεθνείς τάσεις και πρακτικές στους τομείς των επενδυτικών στρατηγικών και της διαχείρισης κινδύνων των ΤΕΑ, τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την αύξηση του πληθωρισμού, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τους κανόνες ESG στη διαχείριση ακινήτων, όπως και θέματα αναφορικά με τον σχεδιασμό και τους κανόνες εποπτείας των ΤΕΑ.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με εισαγωγικά σχόλια του Διευθυντή του IFFR και διοργανωτή του συνεδρίου, καθ. Γιώργου Σκιαδόπουλου (Πανεπιστήμιο Πειραιώς και QMUL) και της Tatyana Panova (Ευρωπαϊκή Επιτροπή). Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών περιλαμβάνονται οι: Matti Leppälä (Pensions Europe), Alistair Byrne (State Street Global Advisors), Maria Vassalou (Goldman Sachs Asset Management), Elisabeth Bourqui (BERG Capital Management), Mirco Cardinale (USS Investment Management) και Jaap van Dam (PGGM). Θα προλογίσουν τους παραπάνω ομιλητές και θα συντονίσουν τη συζήτηση του κοινού μαζί τους οι Dr. Michail Anthropelos (Πανεπιστήμιο Πειραιώς & IFFR) και Ilias Kantzos (NBG Securities). Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης (πάνελ). Στο πρώτο πάνελ θα συμμετέχουν οι: Chris Αίσωπος (Alpha Trust S.A.), Ηρακλής Μπαμπλέκος (Piraeus Asset Management), Αριστοτέλης Καρυτινός (Prodea Investments) και Αριστείδης Πρωτοπαπαδάκης (Systemic RM S.A.), ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η Άρτεμις Παναγιωτοπούλου (EDEKT Asset Management). Στο δεύτερο πάνελ θα συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Αντωνόπουλος (Alpha Asset Management), Ronald Schmitz (Virginia Retirement System), Carolyn Schuster-Woldan (Redington) και καθ. Νικόλαος Τεσσαρομάτης (EDHEC & Hellenic Auxiliary Pensions Defined Contributions Fund), ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Théodore Economou (IFFR fellow και συνδιοργανωτής του συνεδρίου).

Το συνέδριο απευθύνεται σε συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλισμένους, θεσμικούς επενδυτές, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, επόπτες, ασφαλιστικές εταιρείες και ακαδημαϊκούς. Το συνέδριο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των: Alpha Asset Management M.F.M.C., PCS (Gold Sponsors), Alpha Trust, Piraeus Asset Management MFMC, Prodea Investments και Systemic RM (Silver Sponsors). Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι: a8inea.com, Euro2Day, FinancePro και Nextdeal.gr. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στο https://iffr.gr/amopf/2023/ και για το IFFR στο www.iffr.gr . Επικοινωνία: [email protected]