Με βάση αυτή την παραδοχή, η εταιρεία PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS δημιούργησε, από το 2017, τους ΚΥΚΛΟΥΣ, στους οποίους συμμετέχουν ανώτερα στελέχη ξένων πολυεθνικών και μεγάλων ελληνικών εταιρειών, και η λειτουργία τους αποσκοπεί στη διευκόλυνση των στελεχών να κατανοήσουν καλύτερα το πολιτικό, οικονομικό, ρυθμιστικό, κοινωνικό και επικοινωνιακό περιβάλλον της χώρας.

Οι πρώτοι ΚΥΚΛΟΙ ήσαν αυτοί των CEOs και των ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, για να ακολουθήσουν, από τον περασμένο Ιανουάριο, τρεις νέοι ΚΥΚΛΟΙ: ο ΚΥΚΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ, ο ΚΥΚΛΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ και ο ΚΥΚΛΟΣ YOUNG TALENTS. Οι συναντήσεις των ΚΥΚΛΩΝ είναι σε μηνιαία βάση (εκτός από τον Αύγουστο) και πραγματοποιούνται στα φιλόξενα σαλόνια και τις τραπεζαρίες της μοναδικής λέσχης μελών στην Ελλάδα, της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ.

Σημαντικοί καλεσμένοι
Ειδικότερα, ο ΚΥΚΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ξεκίνησε τη λειτουργία του από τον περασμένο Ιανουάριο και εξελίσσεται ήδη σε χώρο συνάντησης και ανταλλαγής των επικεφαλής Οικονομικών Τμημάτων ξένων και μεγάλων ελληνικών εταιρειών.

Τα Μέλη του ΚΥΚΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ συναντώνται μια φορά τον μήνα σε δείπνο, στην ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ, με πρώτους καλεσμένους τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος μίλησε για το Ταμείο Ανάκαμψης, και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Θοδωρή Λιβάνιο, ο οποίος μίλησε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

Είδη συναντήσεων και προνόμια για τα Μέλη
Οι συναντήσεις – δείπνα του ΚΥΚΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ είναι τριών ειδών:

  • Δείπνο, όπου τα Μέλη του ΚΥΚΛΟΥ υποδέχονται ένα δημόσιο πρόσωπο από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.
  • Θεματικό δείπνο, με καλεσμένο έναν ειδικό.
  • Δείπνο αποκλειστικώς ανάμεσα στα Μέλη επί θέματος κοινού ενδιαφέροντος.

Οι στόχοι του ΚΥΚΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ είναι:

  • Η διευκόλυνση των επικεφαλής Οικονομικών Τμημάτων ξένων εταιρειών στην Ελλάδα και μεγάλων ελληνικών εταιρειών να κατανοήσουν καλύτερα το οικονομικό περιβάλλον της χώρας.
  • Η ενθάρρυνση των κρατικών φορέων, κυρίως, να λάβουν υπ’όψιν τους τις θέσεις, απόψεις και προτάσεις των εταιρειών.
  • Η ανταλλαγή κοινών προβληματισμών και απόψεων ανάμεσα στα Μέλη του ΚΥΚΛΟΥ.
  • Το networking ανάμεσα στα Μέλη του ΚΥΚΛΟΥ.
  • Επίσης, στα Μέλη του ΚΥΚΛΟΥ προσφέρονται:
  • Πρόσκληση στο ετήσιο InvestGR Forum.
  • Gourmet – θεματικό δείπνο ανάμεσα στα Μέλη, μια φορά ετησίως.

Η εμπειρία από τις πρώτες συναντήσεις του ΚΥΚΛΟΥ
Ο διευθύνων σύμβουλος της PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS, κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην έναρξη λειτουργίας του ΚΥΚΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος από τη θετική υποδοχή της πρωτοβουλίας μας να δημιουργήσουμε τον ΚΥΚΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ, μιας και από την πρώτη στιγμή Οικονομικοί Διευθυντές μεγάλων εταιρειών εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον συμμετοχής. Το γεγονός αυτό δηλώνει την ύπαρξη ανάγκης για συνάντηση των στελεχών αυτών σε ένα γκρουπ ομοίων (peers), όπου, με δομημένο και διαφανή τρόπο, θα μπορούν να συναντούν δημόσια πρόσωπα με συνάφεια προς το αντικείμενό τους, καθώς και να γνωρίζουν και άλλους συναδέλφους τους, με τους οποίους δεν είχαν έως σήμερα την ευκαιρία γνωριμίας».

Στις πρώτες δύο συναντήσεις του ΚΥΚΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ, συμμετείχαν στελέχη από διάφορους κλάδους και εταιρείες και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την ποιότητα και το ενδιαφέρον των συζητήσεων και συναντήσεων.

Ο Οικονομικός Διευθυντής της Japan Tobacco International, κ. Χαράλαμπος Θαμνίδης, σχολίασε: «Από την πρώτη στιγμή, δημιουργήθηκε ένα αίσθημα του ανήκειν σε μια ομάδα συναδέλφων με το ίδιο αντικείμενο, κάτι που πιστεύω ότι έλειπε από την Ελλάδα. Εδώ και καιρό αναζητούσα αυτή την ευκαιρία της δυνατότητας δικτύωσης και ανταλλαγής με συναδέλφους επικεφαλής Οικονομικών Διευθύνσεων και, υπό αυτό το πρίσμα, υποδέχομαι με χαρά και υψηλές προσδοκίες τον ΚΥΚΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ».

Η Οικονομική Διευθύντρια της MSD, κα Ελένη Τρίκη, σχολίασε: «Ήταν μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη για μένα η διαπίστωση ότι η συζήτηση στον ΚΥΚΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ είναι ουσιαστική και με σε βάθος ανταλλαγή τόσο με τον εκάστοτε προσκεκλημένο όσο και ανάμεσά μας. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα, ένθεν κακείθεν, να αντλήσει κανείς χρήσιμες πληροφορίες και να ανταλλάξει σκέψεις και προτάσεις. Ανυπομονώ και για τη συνέχεια».

Από την πλευρά της, η Οικονομική Διευθύντρια της LeasePlan, κα Γιούλη Καλογήρου, στάθηκε στο δομημένο και διαφανές πλαίσιο αυτών των συναντήσεων, δηλώνοντας ειδικότερα: «Με μεγάλη ικανοποίηση, διαπίστωσα ότι οι συζητήσεις στον ΚΥΚΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ διεξάγονται με πολύ επαγγελματικό, δομημένο και, κυρίως, διαφανή τρόπο. Γνωρίζουμε εγκαίρως και εκ των προτέρων τον καλεσμένο και το θέμα για το οποίο θα μιλήσει, ενώ η ίδια η συζήτηση έχει αξιοσημείωτη πειθαρχία και δομή, με αποτέλεσμα να διεξάγεται ουσιαστικός διάλογος».

Ήδη, ο ΚΥΚΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ συζητείται ανάμεσα στα αρμόδια στελέχη των εταιρειών, οι δε οργανωτές υπόσχονται ενδιαφέρουσες συναντήσεις – δείπνα τους επόμενους μήνες, με σημαντικούς και εξέχοντες καλεσμένους.

Η συνέχεια, στη φιλόξενη ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ, λοιπόν.