Ο CEO και founder της BSS, Ευστάθιος Λιακόπουλος, μας μιλά για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της η εταιρεία, τους τομείς δραστηριότητάς της, το όραμα και τις αξίες της αλλά και τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης της.

 

Κύριε Λιακόπουλε, ποιοι οι βασικοί τομείς δράσης της BSS;

 

Η BSS αντιπροσωπεύει μια νέα σύγχρονη δομή υποστήριξης των επιχειρήσεων βασισμένη στις υψηλές απαιτήσεις της εποχής.

 

Παρέχουμε ολιστική προσέγγιση και δυνατότητα ένας πελάτης να βρίσκει λύσεις στο σύνολο των θεμάτων που τον απασχολούν με μια στάση και μέσα από μια στέρεη συνεργασία. Έχουμε την κορυφαία υποστήριξη σε φορολογικά θέματα. Συμβάλλουμε στην επέκταση της ρευστότητας των πελατών, αφού διαχειριζόμενοι κεφάλαια άνω των 1,5 δις ετησίως, έχουμε αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πιστωτές.

 

Παράλληλα μη επαναπαυόμενοι ως εναλλακτική αντιπροσωπεύουμε ή συνεργαζόμαστε με πληθώρα επενδυτικών ταμείων, καλύπτοντας όλες τις εναλλακτικές χρηματοδοτήσεων.

 

Έχουμε τομέα επενδύσεων, με σπουδαίες επιτυχίες σε προγράμματα ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακού νόμου ενώ, είμαστε από τους πρωτοπόρους σε συστήματα ποιότητας και κανονιστικού πλαισίου βλέπε GDPR και όχι μόνο. Είμαστε ένα πολυεργαλείο στη διάθεση των επιχειρήσεων γεμάτοι πάθος, ενέρ-γεια και όρεξη για δουλειά.

 

Εν κατακλείδι μπορούμε να συμβάλλουμε στην επιχειρηματικότητα από την απαραίτητη πλέον λογιστική αποτύπωση, μέχρι και την στήριξη των μεγαλύτερων επενδυτικών έργων.

 

Η νέα μορφή επιχειρηματκότητας στηρίζεται στην οργάνωση, την ενημέρωση, την τήρηση του κανονιστικού πλαισίου, την λήψη κερδοφόρων επενδυτικών και όχι μόνο κεφαλαίων. Είναι η σύγχρονη, σοβαρή ακμάζουσα επιχειρηματικότητα την οποία και εμείς υπηρετούμε. Το ίδιο επιχειρώ να προβάλλω και ενισχύσω και μέσα από την θεσμική μου θέση ως αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων.

 

H BSS έχει μια πορεία 22 ετών στον χρηματοοικονομικό τομέα. Ποιο είναι το όραμα και οι αξίες της εταιρείας σας;

 

Η BSS, δημιουργήθηκε για να δώσει απάντηση στην ανάγκη του Έλληνα επιχειρηματία, να βρίσκει άμεσες έγκυρες και πρακτικές λύσεις στα θέματα που τον απασχολούν.

 

Παράλληλα να καλύψει την αναζήτησή του για  μια σταθερή συνεργασία, υπό το πρίσμα της εχεμύθειας και της εμπιστοσύνης που παράγει ασφάλεια και προοπτική σε αυτό το σύνθετο και ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον.

 

Το όραμα μας είναι να είμαστε ο πλέον έμπιστος και άμεσος συνεργάτης κάθε έλληνα επιχειρηματία. Να του παρέχουμε εφαρμόσιμες, έγκυρες λύσεις να να αναπτυσσόμαστε μαζί στο μέλλον.

 

Σκοπός μας να συμβάλλουμε στην βιωσιμότητα και κυρίως την ανάπτυξη της ελληνικής επιχείρησης και με αυτό τον τρόπο στην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας. Στηριζόμαστε στην ηθική και την ακεραιότητα. Χτίζουμε στέρεες βάσεις εμπιστο-σύνης. Επενδύουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στηριζόμαστε στον επαγγελματισμό και την αναγκαία για την ελληνική αγορά προσαρμοστικότητα. Μας χαρακτηρίζει δε το ομαδικό πνεύμα. Μαζί για τους πελάτες, μαζί με τους πελάτες.

 

Βρισκόμαστε στη δίνη της υγειονομικής κρίσης. Ποια είναι η συμβολή ενός καλού συμβούλου στις επιχειρήσεις;

 

Στις περιόδους κρίσεως όλο και περισσότερες επιχειρήσεις κατανοούν την ανάγκη ενός καλού συμβούλου εξαιτίας της όξυνσης των προβλημάτων και της επέκτασης των θεμάτων στα οποία απαιτείται εγρήγορση.

 

Ο καλός σύμβουλος όμως είναι απαραίτητος τόσο στις καλές όσο και στις δύσκολες περιόδους. Αρμοδιότητα του να παρέχει λύσεις και να μεγιστοποιεί τις πιθα-νότητες επιτυχίας για τον πελάτη του.

 

Δεν είναι κάτι καινούργιο ως αντίληψη, δεν πρέπει να θεωρούμε την υποστήριξη αυτή ως κάτι νέο ή ως πλεονασμό. Είναι το απολύτως αυτονόητο και το πλέον κρίσιμο πολλές φορές για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Διασφαλίζει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για όσες επιχειρήσεις το βιώνουν. Αρκεί κάποιος να ανατρέξει στο πελατολόγιο μας για να πειστεί ότι ο καλός σύμβουλος κάνει την διαφορά.

 

Ενημερώνει έγκαιρα, παρεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή, διαμορφώνει με την επιχείρηση ενέργειες πρόληψης ή ανάπτυξης, παρακολουθεί τα επιμέρους έργα, συμβάλει στα αναπτυξιακά πλάνα.

 

Και σημειώστε το, δεν αφορά μόνο μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά ακόμη και την μικρότερη που θέλει να εξελιχθεί. Σε αρκετές περιπτώσεις οι μικρές επιχειρήσεις έχουν μέγιστο όφελος από μια τέτοια συνεργασία. Αρκεί να μη διστάσουν και αυτές να επικοινωνήσουν μαζί μας. Ξέρετε η επικοινωνία είναι ότι πιο εύκολο ανέξοδο αλλά και σημαντικό!

 

Καθόμαστε, ακούμε, διαμορφώνουμε άποψη, ανταλλάσουμε γνώμες και καταλήγουμε σε ένα επωφελές συμπέρασμα. Κατανόηση – Προσαρμογή – Δράση.

 

Με ποιους τρόπους η εταιρεία σας συνδράμει τις οικονομικές διευθύνσεις των εταιρειών;

 

Σε εκείνες τις περιπτώσεις που υπάρχει οικονομική διεύθυνση, αποτελούμε ένα χρήσιμο εργαλείο στη διάθεση της. Με 40 στελέχη, έμπειρα και εξειδικευμένα σε επιμέρους τομείς επιχειρηματικής δράσης, μπορούμε να συμβάλλουμε εξοι-κονομώντας πόρους στα επιμέρους έργα, είτε ως project manager, είτε ως μέρος της υλοποίησης τους. Μας αρέσει η στοχευμένη δράση.

 

Με αυτό τον τρόπο η συνθετότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ένας οι-κονομικός διευθυντής, λόγω της πανσπερμίας των μέτρων και των εξελίξεων, απλοποιείται και εκείνος αποκτά έναν έμπειρο, έμπιστο συνεργάτη, για να μπο-ρέσει να υλοποιήσει το πολύ σημαντικό του έργο.

 

Σε εκείνες δε τις περιπτώσεις που το μέγεθος, δεν δικαιολογεί έναν μόνιμο οι-κονομικό διευθυντή δυνάμεθα να καλύψουμε αυτό το κενό μέσω της υπηρεσίας του εξωτερικού οικονομικού διευθυντή που έχουμε αναπτύξει εδώ και είκοσι έτη στην ελληνική αγορά.

 

Υπάρχουν διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες προκειμένου να αναπτυχθούν;

 

Ασφαλώς! Θα λέγαμε ότι υπάρχουν για πρώτη φορά πολλά και διαφορετικά ερ-γαλεία για κάθε δράση και ιδιαιτερότητα. Είναι κρίμα να μην τα αξιοποιήσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες.

 

Τι χρειάζεται; Γνώση και καλή συσχέτιση των επιμέρους αναγκών με τα προϊόντα και βέβαια θετική ενέργεια, όραμα για ανάπτυξη, δέσμευση για εξέλιξη προς την σωστή κατεύθυνση. Εμείς στην BSS, παρέχουμε στους πελάτες μας όλα αυτά τα εργαλεία συμβάλλοντας στην ανάπτυξη τους.

 

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της BSS;

 

Βασιζόμενοι στο όραμα και τις αξίες μας, και σε συνέχεια της παρουσίας μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ξάνθη θα αναπτύξουμε νέα υποκαταστήματα σε Κρήτη και Κύπρο. Με αποφασιστικότητα, τεχνογνωσία, εμπειρία, δημιουργικότητα και πάθος για τον άνθρωπο επιχειρηματία, χαράζουμε στέρεες επιχειρηματικές πορείες για επαγγελματική άνθηση και ευημερία.

 

Είμαστε Ελληνική Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων και ονειρευόμαστε να αναπτυχθούμε με τους υφιστάμενους και τους νέους πελάτες μας στηριζόμενοι  στο σύγχρονο μοντέλο επιχειρείν.  Μπορούτμε να οδηγηθούμε μαζί στο μέλλον.