Το Finance Pro συμπλήρωσε ένα χρόνο κυκλοφορίας και όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο περιοδικό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το εγχείρημα της BOUSSIAS έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αναγνωστών μας. Το περιοδικό κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2021 φιλοδοξώντας να δημιουργήσει μια κοινότητα για τους επαγγελματίες των οικονομικών υπηρεσιών. Ένα χρόνο μετά και παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας το Finance Pro κατάφερε να αποτελεί το μέσο στου οποίου το κάθε τεύχος υπάρχει ένας γόνιμος διάλογος με τη συμμετοχή θεσμικών παραγόντων, εκπροσώπων εταιρειών, πανεπιστημιακών και οικονομικών στελεχών σε μια σειρά από θέματα αιχμής με στόχο την αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι ηλεκτρονικές πληρωμές, η φορολογία, ο στρατηγικός ρόλος της οικονομικής διεύθυνσης, η βιώσιμη ανάπτυξη και πλήθος άλλων θεμάτων παρουσιάστηκαν από το Finance Pro. Φιλοξενήσαμε τις τοποθετήσεις δεκάδων οικονομικών διευθυντών, θεσμικών παραγόντων, πανεπιστημιακών και εμπειρογνωμόνων της αγοράς. Καταγράψαμε επίσης τις εξελίξεις και πολύτιμα insights από τη διεθνή πραγματικότητα. Κάναμε το πρώτο μας βήμα, αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Φιλοδοξούμε να κάνουμε πολλά ακόμη. Σχεδιάζουμε την προσθήκη νέων στηλών και ενδυνάμωση της θεματολογίας μας προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες προσδοκίες των αναγνωστών μας. Σας ευχαριστούμε πολύ και συνεχίζουμε δυναμικά.

Στο μεταξύ, στο νέο μας τεύχος ο Ευστάθιος Λιακόπουλος, CEO και ιδρυτής της BSS, μιλά για το αναπτυξιακό μέλλον των ελληνικών επιχειρήσεων και τις διαθέσιμες ευκαιρίες χρηματοδότησης. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτριος Σκάλκος εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς θεωρεί πως ήδη συντελείται πρόοδος στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων. Δηλώνει επίσης πως η χώρα μας θα διαθέτει τους απαραίτητους μηχανισμούς για να απορροφήσει τα προσεχή χρόνια τους πόρους που αναμένουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Παρουσιάζουμε επίσης τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε η πανδημία στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης στον κύκλο εργασιών ηλεκτρονικού εμπορίου της Ευρώπης εντοπίστηκαν στην Ελλάδα (77%), το 2020, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της ευρωπαϊκής έκθεσης ηλεκτρονικού εμπορίου για το 2021. Μιλάμε επίσης για το τι συνιστά «πράσινη χρηματοδότηση» και «πράσινη επένδυση» και πώς οι επιχειρήσεις ωφελούνται από την υιοθέτηση πράσινων πρακτικών προκειμένου να εξασφαλίσουν τραπεζική χρηματοδότηση αλλά και να προσελκύσουν αξιόπιστους επενδυτές.

Η πανδημία δημιούργησε νέα δεδομένα και σε ό,τι αφορά την τηλεργασία. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, πρόκειται για μια τάση που ήρθε για να μείνει.
Στις σελίδες του Finance Pro θα βρείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις εξελίξεις ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο ενδεχομένως αποτελεί το ισχυρότερο όπλο για την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για τις επόμενες κινήσεις των CFOs και τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2022, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Chain Financial Manager της Coca Cola Τρία Έψιλον Αντώνη Σεγρέδου, καθώς και πολύ ενδιαφέροντα άρθρα. Καλή ανάγνωση.