Με παρουσία περίπου 200 στελεχών από τον κλάδο της οικονομικής διοίκησης και της λογιστικής από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 14 Φεβρουαρίου η τελετή απονομής των Finance & Accounting Awards 2023 powered by Prosvasis, στο Sofitel Athens Airport. Λογιστές, φοροτεχνικοί, οικονομικοί σύμβουλοι από λογιστικά γραφεία, λογιστήρια και οικονομικά τμήματα επιχειρήσεων συγκεντρώθηκαν με αφορμή την βράβευση, για να γιορτάσουν την ανάδειξη των καλύτερων πρακτικών του κλάδου σε ένα ευχάριστο κλίμα.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, καθηγητής Γεώργιος Βενιέρης, αναφέρθηκε στα βραβεία ως «πανόραμα καλών πρακτικών και πηγή έμπνευσης για την καινοτομία και την πρόοδο στον κλάδο», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για εξωστρέφεια από την πλευρά των επιχειρήσεων.

Εξήρε τον ρόλο της κριτικής επιτροπής, λέγοντας ότι «οι διαγωνιζόμενες επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να πάρουν συμβουλές για το έργο τους από καταξιωμένα στελέχη και μέσω αυτής της διαδικασίας να βελτιώσουν σημαντικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους».

Από την πλευρά της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών Οικονομολόγων, ο πρόεδρος του φορέα, Λάμπρος Μπέλεσης, συνεχάρη τους διοργανωτές για την θεσμοθέτηση των βραβείων, καθώς είναι κοινός στόχος «η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του επαγγέλματος των λογιστών και των οικονομικών στελεχών».

Η Ιωάννα Κωτσόγιαννη, γενική διευθύντρια της Prosvasis, μέλος του ομίλου SoftOne και χορηγός τίτλου των βραβείων, χαιρέτισε την τελετή απονομής λέγοντας ότι «τα Finance & Accounting Awards αποτελούν έναν θεσμό αναγνώρισης των λογιστών και των στελεχών του κλάδου» και ότι «η Prosvasis στέκεται δίπλα σε ό,τι έχει σημασία για την ευημερία της χώρας».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, είπε ότι «αυτή είναι μια βραδιά αναστοχασμού για έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία».

Τιμητικό βραβείο για την πολυετή προσφορά του στο λογιστικό επάγγελμα, έλαβε από την κριτική επιτροπή ο Θεόδωρος Γ. Γρηγοράκος, επίτιμος Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΣΟΕΛ και Τεχνικός Σύμβουλος ΣΟΛ Α.Ε., ενώ διατέλεσε επί 20ετία Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Λογιστικής. Πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ και Νομικής, υπηρέτησε τον οικονομικό κλάδο ως Ορκωτός Λογιστής και είναι συγγραφέας δεκάδων συγγραμμάτων.

Βραβεία έλαβαν οι εταιρείες: Accountwave Consulting, A.C.I.S. CONSULTING SA, Aegean Consulting, AMPLUS AE, ARIVIA, AFS #mazimegalonoume, A.TL.AS Consulting, BRAIN ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΕ, CPA ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ & ΣΥΒΟΥΛΟΙ Μ. ΙΚΕ, Φοροεπίλυσις – Λογιστική Συμβουλευτική Α.Ε., HELLAS NETWORK Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, KRS Group, MPDO, ΟΤΕ και COSMOTE, TAX REVOLUTION E.E., Prosvasis, a SoftOne company, SoftOne Technologies, TAX ADVISORS VIP VELENTZA IKE, Westnet Distribution, ΑΛΦΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Α.Ε., ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Ε. ΦΩΤΕΙΝΑΤΟΣ, Γευσήνους ΑΒΕΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ, Λογιστικό Γραφείο Μεσαλούρης, Λογιστικό – Φοροτεχνικό γραφείο  Κολυδάς Γεώργιος, ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΡΑΚΟΥ – MORE THAN TAX, MITSIONI TAX & ACCOUNTING COUNSALTING, Οντούλης Αριστείδης, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Π. ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Α. Ο.Ε., Σ. Ι .ΡΟΥΣΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε., STIRIXIS SA, ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

Τα διακεκριμένα βραβεία κατανεμήθηκαν ως εξής:

Στα βραβεία Finance & Accounting Awards 2023 powered by Prosvasis, a SoftOne company, χορηγοί ήταν οι εταιρείες Euclid Consulting και CPA Certified Public Auditors, και υποστηρικτής το ΚΕΛΕ Κέντρο Λογιστικών Εφαρμογών.

Αναλυτικό ρεπορτάζ με δηλώσεις των πρωταγωνιστών θα δημοσιευθεί στο τεύχος Μαρτίου του μηνιαίου περιοδικού Finance Pro.

Στο website των βραβείων www.theaccountingawards.gr θα δείτε τον πίνακα με τους νικητές καθώς και φωτογραφικό υλικό από την απονομή.