Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για 4η συνεχόμενη χρονιά, η τελετή απονομής των Finance & Accounting Awards 2024 powered by Epsilon Net, στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport, στις 30 Ιανουαρίου.

Για τέταρτο συναπτό έτος, ο θεσμός των βραβείων Finance & Accounting, ανέδειξε τις καλύτερες πρακτικές του κλάδου, έτσι όπως αξιολογήθηκαν από την Κριτική Επιτροπή, προεξάρχοντος του καθηγητή Γεώργιου Βενιέρη. Τη μεγάλη γιορτή της οικονομικής διοίκησης και της λογιστικής τίμησαν με την παρουσία τους περισσότερα από 200 στελέχη του κλάδου από όλη την Ελλάδα.

Ο θεσμός έχει γερές βάσεις
Ο Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης καθηγητής Γεώργιος Βενιέρης, τ. Πρόεδρος ΕΛΤΕ, τ. Πρύτανης ΟΠΑ, στην έναρξη της τελετής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο θεσμός των Finance & Accounting Awards έχει βάλει γερές βάσεις στην κοινότητα των οικονομολόγων και των λογιστών, πάντα με στόχο την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών και των ηγετικών επιχειρήσεων του κλάδου», ενώ συμπλήρωσε ότι: «Είμαστε στην 4η χρονιά του θεσμού των βραβείων στο Finance & Accοunting. Νομίζω ότι ο θεσμός ωριμάζει και το κυριότερο είναι η σταθεροποίηση με την οποία μπαίνει στο στάδιο αυτό.»

O Βασίλης Πρασσάς, Οικονομολόγος και Σύμβουλος Εργασιακών Θεμάτων, Εμπορικός Διευθυντής του ομίλου εταιρειών Epsilon Net, χαιρέτισε την τελετή απονομής εκ μέρους του χορηγού τίτλου των βραβείων, εξήρε τον ρόλο του οικονομικού στελέχους στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι εργοδότες που έχουν αντιληφθεί τη συμβολή και την κρισιμότητα του ρόλου που ασκεί η οικονομική διοίκηση, είναι σίγουρο ότι θα πορευτούν μπροστά».

Ο Group CFO της ΕλβαλΧαλκόρ Σπύρος Κοκκόλης σχολίασε: «Είναι η 4η χρονιά που δίνονται τα Finance & Accounting Awards και η 2η φορά που είμαι στην κριτική επιτροπή. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες στη σημερινή εκδήλωση για τις επιτυχίες τους στη λογιστική και στην οικονομική διαχείριση.»

Από την πλευρά του, ο Kωνσταντίνος Μοτσάκος, Principal, Head of CFO Services, Tax & Legal στην Deloitte δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά, για ακόμη μια χρονιά συμμετέχουμε κι εμείς και υποστηρίζουμε τον θεσμό των Finance & Accounting Awards που είναι πολύ σημαντικός για το επάγγελμα.»

Τέλος, πανδαισία μεγάλης γιορτής, πανδαισία αλτρουισμού, πανδαισία γεύσης από εμπειρία, γνώση και αριστεία, χαρακτήρισε τη βραδιά της τελετής ο Γιώργος Χριστόπουλος, Φοροτεχνικός Οικονομολόγος, Συγγραφέας, Επιστημονικός-Εκπαιδευτικός Σύμβουλος ΕΦΕΕΑ, πρώην καθηγητής ΤΕΙ.

Τιμητική βράβευση του Βασίλειου Λουμιώτη
Τιμητικό βραβείο ως αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του στο ελεγκτικό επάγγελμα έλαβε από την κριτική επιτροπή ο Βασίλειος Λουμιώτης, Διευθυντής Σπουδών ΙΕΣΟΕΛ και ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στην ΕλβαλΧαλκόρ. Παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο, ο Βασίλειος Λουμιώτης αναφέρθηκε στον ρόλο και τα απαραίτητα χαρακτηριστικά του ορκωτού ελεγκτή λογιστή, έναν ρόλο τον οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών, από το 1980. Ασκεί το ελεγκτικό επάγγελμα από το έτος 1980 και ειδικότερα ως μέλος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ) από το έτος 1980 έως 1992 και του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ) από το 1993 μέχρι σήμερα.

Grand Awards
Πέντε διακεκριμένα βραβεία απονεμήθηκαν φέτος σε ισάριθμους νικητές. Τα βραβεία απένειμε ο Προέδρος της Κριτικής Επιτροπής Γεώργιος Βενιέρης.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΩΤΕΙΝΑΤΟΣ
CEO, Γεράσιμος Ε. Φωτεινάτος
Περιφερειακό Λογιστικό Γραφείο της Χρονιάς
«Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε για ακόμα μία χρονιά στα βραβεία. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον κλάδο. Θεωρώ ότι όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να δίνουν το παρών. Είναι ένας θεσμός που κάνει μόνο καλό.»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΥ
Director of Operations, KRS Financial Control
Λογιστικό Γραφείο της Χρονιάς στην Αττική
«Έχει ιδιαίτερη αξία για έναν κλάδο σημαντικό για την ελληνική επιχειρηματικότητα, όπως είναι αυτός της λογιστικής, να δίνεται η δυνατότητα να προβληθούν όσοι ξεχωρίζουν και όσοι πραγματικά προσπαθούν να φέρουν την επιχειρηματικότητα στην επόμενη σελίδα, μέσα από τον θεσμό των βραβείων της Boussias Communications.»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
Διευθύνων Σύμβουλος, Β. Κ. Κατσαρός Λογιστικών και Φοροτεχνικών Συμβούλων «Πρόβλεψη»
Λογιστικό Γραφείο της Χρονιάς στη Θεσσαλονίκη
«Η εταιρεία μου Πρόβλεψη για πρώτη φορά συμμετέχει στον διαγωνισμό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους διοργανωτές: είναι η 4η χρονιά που, με τη συνεργασία της Epsilon Net, δίνονται τα βραβεία για τα καλύτερα φοροτεχνικά γραφεία ανά την Ελλάδα.»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΦΑΣ
Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, Atlas Consulting
Συμβουλευτική Εταιρεία της Χρονιάς
«Είναι ένας θεσμός όπου συμμετέχει η εταιρεία μας για 4η χρονιά φέτος. Είναι ένας θεσμός που θέλουμε κι εμείς να στηρίξουμε, πιστεύουμε σε αυτόν, κάθε χρόνος γίνεται όλο και καλύτερος και όλο και περισσότεροι συνάδελφοι συμμετέχουν σε αυτόν

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΡΑΣΣΑΣ
CCO, Epsilon Net
Σύμβουλος Πληροφορικής & Νέας Τεχνολογίας της Χρονιάς
«Οι συνολικά 7 διακρίσεις που απέσπασε στη φετινή απονομή των Accounting Awards ο Όμιλος Epsilon Net, μεταξύ αυτών και την κορυφαία της χρονιάς, υπογραμμίζουν ότι ο όμιλος συνεχίζει να είναι παρών, πρωτοπόρος, αρωγός και ηγέτης στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων, δίπλα στους επαγγελματίες του λογιστικού και οικονομικού κλάδου για περισσότερα από 25 χρόνια.»


Το μηνύμα του χορηγού
Το μήνυμα της Epsilon Net, χορηγού τίτλου των Finance & Accounting Awards 2024

Ο Βασίλης Πρασσάς, Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου Epsilon Net, δήλωσε σχετικά με τον θεσμό των βραβείων και τον ρόλο της Epsilon Net στη στήριξη του κλάδου:
«Για άλλη μια φορά, η Epsilon Net βρίσκεται δίπλα σε μία διοργάνωση-θεσμό: έναν θεσμό που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές των οικονομολόγων, των λογιστών, των φοροτεχνικών, που οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους, το κάνουμε με συνέπεια τα τελευταία 20 χρόνια και θα είμαστε δίπλα τους και στο επόμενο βήμα του ψηφιακού μετασχηματισμού.»

Βασίλης Πρασσάς
Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου Epsilon Net


Τα βραβεία με μια ματιά

PLATINUM ΒΡΑΒΕΙΑ
ΕλβαλΧαλκόρ – Τομέας Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων, Β. Κ. Κατσαρός Λογιστικών και Φοροτεχνικών Συμβούλων.

GOLD ΒΡΑΒΕΙΑ
Apivita, Atlas Consulting, Brain Ανάπτυξη, Brink’s Hellas, CPA Ορκωτοί Ελεγκτές και Σύμβουλοι, Epsilon Net Group of Companies, Konica Minolta Επιχειρηματικές Λύσεις Ελλάς, KRS Financial Control, MPDO, Spatiotis Accounting Tax & Consulting Services, Vatistas & Associates, Αναβάθμιση, ΕλβαλΧαλκόρ – Τομέας Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων, Β. Κ. Κατσαρός Λογιστικών και Φοροτεχνικών Συμβούλων, Μαρία Λιαράκου – More than tax, Παπαδημητρίου Π. και Ελευθερίου Α. , Φοροεπίλυσις, Γεράσιμος Ε. Φωτεινάτος.

SILVER ΒΡΑΒΕΙΑ
Accountwave Consulting, Acis Consulting – Specisoft, AFS#mazimegalonoume, Atlas Consulting, CPA Auditors & Consultants, Epsilon Net Group of Companies, KRS Financial Control, MPDO, Αναβάθμιση, Βράκας & Συνεργάτες | Οικονομολόγοι – Λογιστές, Λογιστικό – Φοροτεχνικό γραφείο Κολυδάς Γεώργιος, Μαρία Λιαράκου – More than tax, Μπέκας Σπυρίδων – Λογιστικό Φοροτεχνικό γραφείο taxabout, Οντούλης Αριστείδης – Γραφείο Ισολογισμός, Γεράσιμος Ε. Φωτεινάτος.

BRONZE ΒΡΑΒΕΙΑ
Accountwave Consulting, AFS#mazimegalonoume, Atlas Consulting, CPA Auditors & Consultants – Quinaryo, Spatiotis Accounting Tax & Consulting Services, Tax Advisors VIP Velentza, Taxprotection, Vatistas & Associates, Αναβάθμιση, Εταιρεία Εμφιάλωσης Νερού Δίρφυς, Μεϊδάνης Electroinvest, Οντούλης Αριστείδης – Γραφείο Ισολογισμός, Γεράσιμος Ε. Φωτεινάτος.


Τι δήλωσαν οι Πρωταγωνιστές των Finance & Accounting Awards 2024

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
Διευθύνων Σύμβουλος, Φοροεπίλυσις
«Τα Finance & Accounting Awards αποτελούν πλέον θεσμό για τον οικονομικό χώρο. Η διάκριση αυτή ενισχύει το όραμά μας για τη διαρκή βελτίωση της εταιρείας μας, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου και πρωτοποριακών υπηρεσιών στον χώρο της οικονομικής διοίκησης και της λογιστικής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα μου.»

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ VATISTAS & ASSOCIATES
Vatistas & Associates
«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας σε όλους τους συντελεστές αυτής της άρτια οργανωμένης εκδήλωσης, στην οποία είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με συναδέλφους που επιθυμούν την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη του κλάδου.»

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΒΕΛΕΝΤΖΑ
Υπεύθυνη Γραφείου, Tax Advisors Vip Velentza
«Το λογιστικό μας γραφείο, λόγω δραστηριοποίησής του τα τελευταία 5 έτη στον Νομό Κυκλάδων, και συγκεκριμένα στην Πάρο, έχει συνεργαστεί με αρκετές νεοφυείς επιχειρήσεις στον ξενοδοχειακό τομέα. Οι επενδύσεις αυτές, ξεκινούν μεν με το αρχικό κεφάλαιο του εκάστοτε επενδυτή, αλλά το πιο σημαντικό είναι η υλοποίηση του πλάνου και δημιουργία της ξενοδοχειακής μονάδας, με ακριβείς διαδικασίες, τόσο στον κατασκευαστικό όσο στον λογιστικό τομέα. Η συνεργασία μαζί μας έχει άμεσο και εγγυημένο επιτυχές αποτέλεσμα.»

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ BRAIN ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Brain Ανάπτυξη
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η βράβευση αυτή, γιατί επικυρώνει τις προσπάθειές μας, αναγνωρίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών μας και θέτοντας τον πήχη ακόμη υψηλότερα. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Βrain Ανάπτυξη ΕΠΕ, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς αυτούς #brainteam.»

ΒΡΑΚΑΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ
Οικονομολόγος M.Sc., Βράκας & Συνεργάτες, Οικονομολόγοι – Λογιστές
«Με υπερηφάνεια λάβαμε το Silver Award στην κατηγορία Λογιστικά Γραφεία Κεντρικής Ελλάδας. Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για υψηλή ποιότητα και εξαιρετική εξυπηρέτηση προς τους πελάτες μας. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την άρτια τελετή απονομής, αντάξια των βραβείων.»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ορκωτός Λογιστής, CEO, CPA Certified Public Auditors
«Από την ίδρυσή μας, ο Όμιλος CPA έχει ως όραμα να υπηρετεί την επαγγελματική αριστεία με ανθρώπινο πρόσημο. Τα βραβεία μας στα Finance & Accounting Awards 2024 επισφραγίζουν τη δέσμευσή μας στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και αντανακλούν τη μοναδική σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Συγχρόνως, θέτουν τις προδιαγραφές για το μέλλον, εμπνέοντάς μας να εργαζόμαστε και να στοχεύουμε ακόμη ψηλότερα.»

ΣΑΣΑ ΗΛΙΑΔΑΚΗ
Finance Director, Brink’s Hellas
«Ευχαριστούμε την Boussias για την εξαιρετική διοργάνωση της απονομής των Finance & Accounting Awards 2024 powered by Epsilon Net. Η Brink’s Hellas έλαβε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία FP&A και είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά. Η διάκρισή μας αυτή είναι αναγνώριση για το έργο που γίνεται στην Brink’s Hellas, στοχεύοντας στην καινοτομία και στη συνεχή βελτίωση. Συγχαρητήρια στην εξαιρετική ομάδα της Οικονομικής Διεύθυνσης και του Business Planning για την πολύ καλή δουλειά.»

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
Λογιστής, Taxprotection Καραβασίλη Κασιμάτης
«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά το γραφείο μας να καταφέρνει να πάρει βραβείο στην κατηγορία των Περιφερειακών Λογιστικών Γραφείων Νήσων Αιγαίου, στην πρώτη του συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση. Μεγάλο στοίχημα για εμάς αποτελεί να συνεχίσουμε δυναμικά, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με γνώμονα την τεχνολογία, αλλά και τον άνθρωπο.»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΦΟΡΟΣ
Finance Director, ΕλβαλΧαλκόρ – Τομέας Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων
«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για τον θεσμό Finance & Accounting Awards και να μεταφέρω τις ευχαριστίες της διοίκησης όσο και των εργαζομένων της ΕλβαλΧαλκόρ για αυτή τη βράβευση.»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΥΔΑΣ
Λογιστικό – Φοροτεχνικό Γραφείο Κολυδάς Γεώργιος
«Για τρίτη συνεχή χρονιά το γραφείο μας κατάφερε να διακριθεί στην κατηγορία των Περιφερειακών Λογιστικών γραφείων Νήσων Αιγαίου σε μια άψογη διοργάνωση και ατμόσφαιρα. Ελπίζουμε σε μελλοντικές διακρίσεις για την αναβάθμιση του κλάδου μας.»

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ KONICA MINOLTA
Konica Minolta Business Solutions Greece
«Η διάκρισή μας στα Finance and Accounting Awards 2024 στην κατηγορία του ψηφιακού μετασχηματισμού μάς δίνει ώθηση για το μέλλον, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις στα ψηφιακά τους βήματα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που αναδεικνύεται η σκληρή δουλειά των ανθρώπων μας, και ειδικά για το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού που υλοποιήσαμε εσωτερικά στην εταιρεία μας, με επίκεντρο την πλατφόρμα M-Files. Ευχαριστούμε πολύ την Boussias Communications και την κριτική επιτροπή για αυτή την τιμή.»

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΕΩΝ
Accounting Director, Apivita
«Αυτή η διάκριση είναι μια ανταμοιβή για ολόκληρη την ομάδα της Apivita και μας δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε περαιτέρω αυτήν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας Κοινότητας Διαμοιρασμού Γνώσης. Η βασική υπόσταση του Finance by Leon είναι το κανάλι στο YouTube, και καλούμε όλους να το επισκεφθούν, ενώ στην αποσαφήνιση της ταυτότητάς του θα πρέπει να προσθέσουμε τη λέξη Ομάδα.»

ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΡΑΚΟΥ
Λογίστρια-Ιδιοκτήτρια, More than tax
«Ευχαριστώ θερμά την Boussias Communications και τα εξέχοντα μέλη της κριτικής επιτροπής για τα 3 Gold βραβεία και το 1 Silver, τα οποία αποτελούν μεγάλη αναγνώριση της προσπάθειάς μας και μεγάλη τιμή για τη More than tax και την ομάδα μας.»

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΕΚΑΣ
Ιδιοκτήτης, Taxabout
«Γίνεται ωραία προσπάθεια από τα Finance & Accounting Awards να βραβευθούν επιχειρήσεις που έχουν να δείξουν και να προσφέρουν στον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο. Το λογιστικό φοροτεχνικό γραφείο Taxabout Μπέκας Σπυρίδων συγχαίρει την προσπάθεια που γίνεται και ευχαριστεί για την απονομή του βραβείου Δυτικής Ελλάδος ως Silver, με την ευχή ότι του χρόνου θα είναι Gold.»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ
Credit Control Supervisor, Μεϊδάνης
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που εκπροσώπησα την εταιρεία μου στον θεσμό των Finance & Accounting Awards για το 2024, αλλά και ιδιαίτερη υπερηφάνεια για την απόδοση της ομάδας του Credit που κατάφερε ένα τέτοιο αποτέλεσμα στην πρώτη κιόλας συμμετοχή του. Πολλά μπράβο στην ομάδα Credit της Μεϊδάνης, πολλά ευχαριστώ σε όλη τη #MeidanisTeam για την υποστήριξη και πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. ΣΠΑΤΙΩΤΗΣ
Οικονομολόγος MSc / CEO, Spatiotis Accounting Tax & Consulting Services
«Η βράβευση της εταιρείας μας στα Finance & Accounting Awards 2024 ήταν μια ιδιαίτερα τιμητική και ξεχωριστή στιγμή για την ομάδα μας. Αυτή η διάκριση αποτελεί επιβεβαίωση για την αφοσίωσή μας στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Ο θεσμός των βραβείων συνεισφέρει σημαντικά στην προώθηση της διαρκούς βελτίωσης και της καινοτομίας στον χώρο των οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών.»

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΛΛΗ
Economist & Member of Board, AFS#mazimegalonoume
«Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Boussias για την οργάνωση των φετινών βραβείων. Οι διακρίσεις είναι για εμάς η ηθική επιβράβευση των προσπαθειών που καθημερινά καταβάλλει η ομάδα μας. Η AFS#mazimegalonoume έχει ξεχωρίσει για τις αξίες της, την πρωτοπορία της, την άμεση ανταπόκριση και τον επαγγελματισμό της. Η AFS#mazimegalonoume είναι ο σταθερός σύμβουλος για την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης.»

Πίνακας Νικητών