Η Aegean Consulting, στα 17 χρόνια της πορείας της, έχει κατορθώσει να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της που αφορούν όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα στελέχη της διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία στον χώρο της λογιστικής και συμβουλευτικής, καθώς επίσης στον χώρο της οικονομικής και νομικής επιστήμης.

Ο CEO της εταιρείας, Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος, μας μιλά για το θέμα των χρηματοδοτήσεων των επιχειρήσεων, για το πακέτο “Total Business” και για τις λύσεις outsourcing.

Θέλετε να μας μιλήσετε για την πορεία την Aegean Consulting Group;

Η Aegean Consulting γεννήθηκε ως ιδέα το 2006 που ίδρυσα το πρώτο λογιστικό γραφείο μου. Η ιδέα ήταν να δημιουργήσω μια εταιρεία που θα προσέφερε πλήρεις συμβουλευτικές υπηρεσίες στον επιχειρηματία, ώστε να μπορεί να ασχοληθεί με την επιχείρησή του και όχι με τις αρκετές και δύσκολες διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση και τη λειτουργία μιας επιχείρησης.

Ο στόχος που πετύχαμε είναι ο επιχειρηματίας να μιλάει μόνο με την Aegean Consulting και να έχει απαντήσεις και λύσεις για οτιδήποτε απασχολεί την επιχείρησή του και τον ίδιο. Είμαστε περήφανοι καθώς, μέσα στη διαδρομή αυτών των 17 ετών, έχουμε δημιουργήσει μια αρκετά μεγάλη και δυνατή ομάδα, που ανταποκρίνεται άμεσα και με λογικό κόστος, εξυπηρετώντας με επιτυχία ανάγκες όπως :

 • Σύσταση εμπορικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
 • Σύσταση ναυτιλιακών και εταιρειών σκαφών
 • Οργάνωση και επίβλεψη λογιστηρίου
 • Εξωτερική ανάθεση λογιστηρίου, τήρηση βιβλίων – Outsourcing
 • Μισθοδοσία επιχειρήσεων
 • Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε 6 τράπεζες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
 • Μετατροπές και συγχωνεύσεις εταιρειών
 • Φορολογικές έδρες – Virtual office
 • Χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων.

Η ομάδα μας αποτελείται από σοβαρούς και καταξιωμένους επιστήμονες με εμπειρία και τεχνογνωσία στον χώρο της λογιστικής και συμβουλευτικής, καθώς επίσης στον χώρο της οικονομικής και νομικής επιστήμης. Στόχος μας πάντα είναι να δημιουργούμε στους πελάτες μας αίσθημα ασφάλειας και να έχουμε μαζί τους συνεργασία για όλο τον επιχειρηματικό τους βίο.

Η χρηματοδότηση είναι ζωτική ανάγκη των επιχειρήσεων. Πώς ανταποκρίνεστε σε αυτή την ανάγκη τους;

Η χρηματοδότηση είναι μια ανάγκη για όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις. Χωρίς χρηματοδότηση είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να μεγαλώσουν και να επεκταθούν. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να έχει τη ρευστότητα που χρειάζεται για να μπορέσει να καλύψει την εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξή της. Επίσης, το σημαντικότερο είναι πως δεν μπορεί να γνωρίζει τον τρόπο και τα εργαλεία που υπάρχουν, ώστε να μπορέσει να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται με λογικό κόστος και κυρίως με ασφάλεια. Στην Aegean Consulting έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στον κλάδο των χρηματοδοτήσεων και μπορούμε να διασφαλίσουμε στην επιχείρηση ότι θα μπορέσει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται για να αναπτυχθεί και να αποπληρώσει με ευκολία και ασφάλεια τον δανεισμό της.

Επίσης, η συνεργασία μας με 6 τράπεζες, προσφέρει στον επιχειρηματία όλες τις δυνατές επιλογές που έχει το τραπεζικό μας σύστημα για τη χρηματοδότησή του. Του διασφαλίζει επίσης ότι μπορεί να δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες με το τραπεζικό σύστημα, ώστε να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση σε όλη την επαγγελματική του πορεία.

Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι είναι το πακέτο “Total Business” που προσφέρετε στους πελάτες σας;

Το πακέτο “Total Business” είναι ένα από τα σημαντικά μας πλεονεκτήματα. Ξεκινώντας τη συνεργασία με τον επιχειρηματία, του προτείνουμε το κατάλληλο εταιρικό σχήμα και τον απαραίτητο φορολογικό σχεδιασμό, προσφέροντας συνολική λύση χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθεί πουθενά αλλού. Τι περιλαμβάνει το “Total Business”:

 • Μισθωτήριο για την έδρα της εταιρείας ή φορολογική έδρα
 • Σύσταση εταιρείας κάθε νομικής μορφής
 • Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και απόκτηση ηλεκτρονικής τραπεζικής και POS
 • Εγγραφή στον ΕΦΚΑ για τους εταίρους
 • Εγγραφή στον ΕΦΚΑ ως εργοδότης και δημιουργία αριθμού μητρώου εργοδότη για την πρόσληψη προσωπικού
 • Προετοιμασία φυσικού και ηλεκτρονικού αρχείου με όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα της εταιρείας
 • Δημιουργία εταιρικού site
 • Δημιουργία εταιρικής σφραγίδας
 • Πρόταση για την καλύτερη λύση μηχανογράφησης με βάση τις ανάγκες του για την ηλεκτρονική τιμολόγηση και έκδοση παραστατικών
 • Δημιουργία και οργάνωση του εσωτερικού λογιστηρίου της επιχείρησης

Όλα αυτά προσφέρουν στον επιχειρηματία τον χρόνο και τη δυνατότητα να ασχοληθεί καθαρά με το επιχειρηματικό κομμάτι με λογικό κόστος, έχοντας διασφαλίσει ότι η εταιρεία είναι πλήρης και καθόλα έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν στο σύγχρονο επιχειρείν.

Ο Τουρισμός είναι η «βαριά βιομηχανία» της χώρας. Από ό,τι ξέρουμε, η Aegean Consulting έχει πολυετή δράση σε αυτόν τον τομέα. Μπορείτε να μας μιλήσετε για αυτή σας την δραστηριότητα;

Ο τουρισμός είναι όντως πολύ σημαντικός για τη χώρα μας. Συνεργαζόμαστε με επιχειρήσεις από τον τουριστικό κλάδο αρκετά χρόνια. Έτσι, το 2016, αποφασίσαμε να ανοίξουμε υποκατάστημα στη Σαντορίνη με σκοπό να προσφέρουμε το σύνολο των υπηρεσιών μας στις επιχειρήσεις τουρισμού της χώρας μας. Η προσπάθεια ήταν απόλυτα επιτυχημένη και έτσι σήμερα το υποκατάστημά μας στη Σαντορίνη λειτουργεί, υποστηρίζοντας με μεγάλη επιτυχία επιχειρήσεις από όλο τον τουριστικό κλάδο όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ-καφέ, κατασκευαστές κτιρίων, τουριστικά καταστήματα κ.ά. Ο τουριστικός κλάδος έχει ιδιαίτερες ανάγκες επειδή έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της χώρας, καθώς λειτουργεί σε πολύ πιεστικές συνθήκες για συγκεκριμένους μήνες τον χρόνο. Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζεις τις ιδιαίτερες συνθήκες και να μπορείς να υποστηρίξεις τις ανάγκες των επιχειρήσεων, όντας πιο απαιτητικές για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η εμπειρία μας στον τουριστικό κλάδο και η ύπαρξη γραφείων στην Αθήνα και στη Σαντορίνη μας δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε με πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα και τις επιχειρήσεις της Σαντορίνης, αλλά και της Αθήνας που επιθυμούν να επεκταθούν στη Σαντορίνη.

Το γεγονός ότι προσφέρουμε στις επιχειρήσεις της Σαντορίνης τη δυνατότητα να επωφεληθούν όλων των πλεονεκτημάτων που έχει η πρωτεύουσα, μας δίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν σήμερα τη λύση του accounting outsourcing. Ποια πιστεύετε είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης;

Το outsourcing είναι πρακτική που ακολουθεί τεράστιος αριθμός επιτυχημένων επιχειρήσεων παγκοσμίως (Google – Alibaba – Procter & Gamble – Amazon κ.λπ.), ανεξαρτήτως μεγέθους, γνωρίζοντας τα οφέλη ανάθεσης εργασιών σε εξειδικευμένους συνεργάτες. Η επιχείρηση κερδίζει από την αυτοματοποίηση των διαδικασιών της, βελτιώνοντας έτσι την καθημερινή λειτουργία της, αυξάνοντας την παραγωγικότητά της και μειώνοντας το κόστος της, κάτι που τελικά οδηγεί σε αύξηση της κερδοφορίας της, κάνοντάς την πιο ανταγωνιστική και δίνοντας τη δυνατότητα να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Τo outsourcing λογιστηρίου και τμήματος μισθοδοσίας δίνει στην επιχείρηση ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μειώνοντας σημαντικά το κόστος. Τα πλεονεκτήματα για μια επιχείρηση είναι πολλά :

 • Εξοικονόμηση κεφαλαίου, μειώνοντας έξοδα μισθοδοσίας για το λογιστήριο και αποφεύγοντας αγορά και υποστήριξη Η/Υ και λογισμικού (άδειες χρήσης, release, backup κ.λπ.)
 • Αποδέσμευση χώρου, μείωση παγίων, τηλεφώνων και θέσεων εργασίας
 • Κάλυψη έκτακτων αναγκών, είτε λόγω εποχικών είτε λόγω πρόσκαιρων απαιτήσεων -όπως για παράδειγμα αποχώρηση προσωπικού, άδειες, εγκυμοσύνη κ.λπ.
 • Επιχειρήσεις στο στάδιο της ανάπτυξης λαμβάνουν συμβουλές υψηλού επιπέδου από λογιστική εταιρεία με γνώσεις και εμπειρία που δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν λόγω των περιορισμένων πόρων που διαθέτουν.

Οι εταιρείες στον χώρο των λογιστικών υπηρεσιών, έχοντας στο δυναμικό τους λογιστές με μεγάλη εμπειρία σε θέματα λογιστηρίου και μισθοδοσίας, μπορούν να καλύψουν ανάγκες και να παρέχουν υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Υπηρεσίες όπως:

 • Οικονομικές καταστάσεις
 • Αποτελέσματα χρήσης ανά περίοδο (Q1-Q2-Q3-Q4)
 • Κερδοφορία ανά κλάδο εκμετάλλευσης
 • Αριθμοδείκτες με ανάλυση
 • Πλήρη φορολογική κάλυψη.

Στη σημερινή εποχή που η απομακρυσμένη εργασία είναι γεγονός και οι ψηφιακές υπηρεσίες έχουν εξελιχθεί, το outsourcing των λογιστικών υπηρεσιών είναι πολύ εύκολο και επιτυχημένο.

Το outsourcing μισθοδοσίας είναι ένας τομέας στον οποίο η εταιρεία σας έχει μεγάλη τεχνογνωσία. Τι κάνει την Aegean Consulting να ξεχωρίζει σε αυτόν τον τομέα;

Στην Aegean Consulting λειτουργεί τμήμα μισθοδοσίας που μπορεί -υπεύθυνα και αξιόπιστα- να αναλάβει τον υπολογισμό μισθοδοσίας, καθώς επίσης το σύνολο των εργασιών σχετικά με τη μισθοδοσία για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Παρέχουμε υπηρεσίες μισθοδοσίας πλήρως μηχανογραφημένες, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως αριθμού απασχολουμένων.

Γνωρίζοντας όλες τις μορφές απασχόλησης, κατευθύνουμε τον επιχειρηματία στη σωστότερη επιλογή είδους και τρόπου απασχόλησης για την εξυπηρέτηση της επιχείρησης. Οι κατευθύνσεις μας προσφέρουν νόμιμη, αποδοτική / αποτελεσματική και οικονομικά συμφέρουσα λύση απασχόλησης, εναρμονισμένη στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Προτείνουμε την ένταξη των επιχειρήσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, με κριτήρια τόσο την εξοικονόμηση πόρων, όσο και τη διατήρηση θέσεων εργασίας και την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης. Η άριστη μηχανογραφική υποστήριξη στον τομέα μισθοδοσίας προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για αποφυγή λαθών, παραλείψεων, καθώς και την εφαρμογή των σωστών τύπων υπολογισμού.

Το μηχανογραφικό σύστημα μισθοδοσίας μας παρέχει εκτυπώσεις όλων των εγγράφων που είναι απαραίτητα για τις ανάγκες μισθοδοσίας, διευκολύνοντας τη νόμιμη κατοχύρωση της επιχείρησης και του εργαζομένου. Τέλος, η εταιρεία μας προσφέρει συμβουλές διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, σχετικά με τους τρόπους αμοιβών, δημιουργίας κινήτρων και σχεδιασμού προγράμματος εργασίας εναρμονισμένο στις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της ανάθεσης της μισθοδοσίας σε εξωτερικό συνεργάτη

H εξωτερική ανάθεση (payroll outsourcing) δίνει στην επιχείρηση ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μειώνοντας σημαντικά το κόστος. Τα πλεονεκτήματα της εξωτερικής ανάθεσης για μια επιχείρηση είναι πολλά. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • Οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το εργατικό και ασφαλιστικό δίκαιο αυξάνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα ο υπολογισμός μισθοδοσίας και οι ηλεκτρονικές γνωστοποιήσεις να αποτελούν χρονοβόρες διαδικασίες, οι οποίες αφενός εγκυμονούν κινδύνους υψηλών προστίμων και αφετέρου απαιτούν την πρόσληψη εξειδικευμένων υπαλλήλων με γνώση και εμπειρία στη μισθοδοσία
 • Η εξοικονόμηση κεφαλαίου, μειώνοντας τα έξοδα μισθοδοσίας για τους υπαλλήλους μισθοδοσίας, καθώς επίσης αποφεύγοντας την αγορά και υποστήριξη Η/Υ (hardware) και λογισμικού (software)
 • Αποδέσμευση χώρου, μείωση παγίων και θέσεων εργασίας
 • Επιχειρήσεις στο στάδιο της ανάπτυξης, αλλά και στη συνέχεια στην πορεία ανάπτυξής τους, λαμβάνουν συμβουλές και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου από την εταιρεία μας, χωρίς να απαιτείται η καταβολή υπέρογκων ποσών, για υπηρεσίες μισθοδοσίας υψηλού επιπέδου.

Διασφαλίζουμε την υποστήριξη των πελατών μας και στο κομμάτι της μισθοδοσίας, λόγω μεγάλης εξειδίκευσης. Η επιτυχία οφείλεται στην πολυετή εμπειρία των στελεχών μας στις υπηρεσίες μισθοδοσίας, καθώς επίσης στην υποδομή του τμήματος μισθοδοσίας. Άμεση υποστήριξη μέσω email ή τηλεφωνικά τη στιγμή που μας χρειάζεστε. Έκδοση Μηνιαίας Μισθοδοσίας άμεσα μέχρι το τέλος του μήνα.