Η Sugartia, μέλος του πολυεθνικού ομίλου Pfeifer and Langen, ξεκινά το επενδυτικό της πρόγραμμα σε κτηριακές εγκαταστάσεις, νέα μηχανήματα και ψηφιακές τεχνολογίες, αποκλειστικά με ιδία κεφάλαια των μετόχων.

Η εταιρία, η οποία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μετρά ήδη 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην αγορά, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε επίπεδα ετήσιου κύκλου εργασιών 50 εκατομμυρίων ευρώ και EBITDA που προσεγγίζουν τα 2,000,000 ευρώ, αποτελώντας έναν από τους βασικούς εισαγωγείς και μεταποιητές ζάχαρης στην Ελληνική αγορά, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές και σε επιλεγμένες αγορές των Βαλκανίων.

Σε δήλωσή του ο CEO της εταιρίας κ. Μηνάς Σίσκος τόνισε:

Υλοποιούμε ένα ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα αποκλειστικά μέσω οργανικής ανάπτυξης, βελτιώνοντας περαιτέρω την παραγωγική μας δυναμικότητα  και υιοθετώντας  πράσινες πρακτικές μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος. Παράλληλα, μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών επιτυγχάνουμε τη διασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών παραγωγής και ποιότητας των προϊόντων μας. Η εταιρία, η οποία είναι ήδη πιστοποιημένη κατά το διεθνές πρότυπο FSSC, βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαδικασία πιστοποίησης επίσης κατά το πρότυπο IFS.

Η Sugartia ενισχύει συνεχώς τις θέσεις εργασίας και στοχεύει σε ενδυνάμωση της εξαγωγικής της δραστηριότητας και σε επέκταση της παραγωγής προς νέα καινοτόμα προϊόντα, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται και η εισαγωγή του SAP ERP System από τη Γερμανία με ταυτόχρονο ψηφιακό μετασχηματισμό όλων των business operations.