Οι έντονες συναλλαγματικές διακυμάνσεις τα τελευταία χρόνια καθώς και η σημαντική μεταβλητότητα των επιτοκίων έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου η διαχείριση του εταιρικού συναλλαγματικού κίνδυνου έχει γίνει ακόμα πιο σημαντική για την διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των επιχειρήσεων και την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Η TFI λειτουργεί ήδη επί 22 χρόνια και είναι η ηγέτιδα εταιρεία στην Κυπριακή αγορά, για εμβάσματα SWIFT και SEPA, μετατροπή συναλλάγματος καθώς και λύσεις διαχείρισης του Συναλλαγματικού κινδύνου με εξειδικευμένες λύσεις και στρατηγικές. Η TFI Markets εισάγει στην ελληνική αγορά ένα σημαντικό αριθμό καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων βασισμένα σε τεχνολογία Fintech. Οι επιχειρήσεις μέχρι τώρα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία μέσω της τράπεζάς τους και τώρα τους δίνεται η δυνατότητα να τα χρησιμοποιούν μέσω της ψηφιακής μας πλατφόρμας , με ελάχιστο κόστος και χωρίς έξτρα προμήθειες. Επιπρόσθετα μέσω της πλατφόρμας μας προσφέρουμε πληθώρα λύσεων διαχείρισης του συναλλαγματικού κινδύνου που προφυλάσσει τους πελάτες μας από τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Οι σύγχρονοι Corporate Treasurers και Οικονομικοί Διευθυντές έχουν την δυνατότητα κλειδώματος της συναλλαγματικής ισοτιμίας έως και ένα έτος καθώς και την ευελιξία χρήσης του ποσού μερικώς ή πλήρως, ανά πάσα στιγμή. Προϊόντα όπως forwards, flexible forwards, window forwards, options και currency swaps είναι πλέον αρκετά διαδεδομένα και μπορούν με απλές διαδικασίες να προσαρμοστούν στις ειδικές ανάγκες μιας επιχείρησης, ανάλογα με το προφίλ κινδύνου που είναι διατεθειμένη να αναλάβει η διεύθυνση της επιχείρησης. Η ομάδα της TFI Markets απαρτίζεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες με μακροχρόνια εμπειρία και κατάρτιση στον τομέα της αγοράς συναλλάγματος , οι οποίοι είναι διαθέσιμοι να συζητήσουν με τους πελάτες της ανά πάσα στιγμή μια σειρά λύσεων και στρατηγικών για τη βέλτιστη διαχείριση των συναλλαγματικών τους κινδύνων (Currency Risk Management).

Μετά την παρουσία μας στην Κυπριακή αγορά και μια σταθερή πορεία 20 και πλέον χρόνων, με το κύρος και την αξιοπιστία που έχει χτιστεί μέσα στα χρόνια, οδηγηθήκαμε στην απόφαση για επέκταση στην πολύ μεγαλύτερη Ελληνική αγορά όπου πολλοί υφιστάμενοι πελάτες μας δραστηριοποιούνται ενεργά. Πέραν από τις οικονομίες κλίμακος, που σημαίνει ακόμα καλύτερες τιμές για τους πελάτες μας, η Ελληνική οικονομία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην παρούσα χρονική συγκυρία τα οποία δημιουργούν το απαραίτητο επιχειρηματικό υπόβαθρο για μια επιτυχημένη πορεία στον κλάδο μας. Η αναμενόμενη υψηλή οικονομική ανάπτυξη, η αυξανόμενη τάση των επιχειρήσεων για μείωση των εξόδων τους, η αυξητική τάση χρησιμοποίησης FINTECH λύσεων, η αύξηση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας, οι υψηλές προμήθειες των τοπικών Τραπεζών, η σύνδεση της Ελλάδας με επιχειρήσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τέλος ότι μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ κατέχουν οι Εισαγωγές – Εξαγωγές που αποτελούν το σημαντικότερο πεδίο εφαρμογής των λύσεων που προσφέρουμε, είναι κάποιοι από τους σημαντικούς παράγοντες που μας ώθησαν στην επέκταση και ανάπτυξή μας την Ελληνική αγορά. Ευελπιστούμε ότι και στην Ελλάδα θα αποτελέσουμε την βασική επιλογή της επιχειρηματικής κοινότητας όπως και στην Κύπρο. Σκοπεύουμε να εισάγουμε διαρκώς νέες τεχνολογικές λύσεις βοηθώντας τους πελάτες μας και την Ελληνική οικονομία να γίνει πιο αποτελεσματική και ανταγωνιστική.