Η Validata ανακοινώνει την επέκταση της μακροχρόνιας, παγκόσμιας, τεχνολογικής συνεργασίας της με την Temenos και επεκτείνει την ενσωμάτωσή της με το core banking σύστημα της Temenos για να παρέχει σε τράπεζες και τα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος (EMIs) μια νέας γενιάς, οικονομικά συμφέρουσα λύση για Cash και Nostro reconciliation, συμπεριλαμβανομένων payments investigations και case management, intelligent matching και exception management.

Οι τράπεζες και τα EMIs απαιτείται να εκτελούν τακτικά internal και external reconciliation με ταχύτητα και ακρίβεια, ώστε να  επιτύχουν διαχείριση της ρευστότητας, μετριασμό του κινδύνου και τήρηση των κανονισμών, και ασφάλεια των πληρωμών των πελατών σε διάφορα νομίσματα, καθιστώντας τη συμφωνία των back-office εργασιών κάθε άλλο παρά απλή.

Οι πελάτες της Temenos μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Validata ConnectIQ, μίας cloud-native, no-code πλατφόρμας ενεργοποίησης δεδομένων.

Το ConnectIQ είναι η κορυφαία, ολοκληρωμένη «σούπερ-εφαρμογή» που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική εκμάθηση, για έξυπνα «progressive» migrations και upgrades, δημιουργία synthetic test data generation , AI end-to-end test automation και συνεχή end-to-end reconciliation, συμπεριλαμβανομένου του financial close, με προηγμένη ενσωμάτωση δεδομένων σε οποιοδήποτε σύστημα, data governance και security, και δυνατότητες data democratization, για τη δημιουργία και διαχείριση των αγωγών δεδομένων της επιχείρησής σας από άκρη σε άκρη, ενσωματώνοντας προϊόντα δεδομένων σε πλατφόρμες και προσφέροντας έναν αξιόπιστο τρόπο αυτοματοποίησης δεδομένων για ψηφιακές επιχειρήσεις.

Η πλατφόρμα ConnectIQ υποστηρίζει cash και payments reconciliation, Nostro reconciliation, καθώς και το νέο πρότυπο ISO 20022 στα πλαίσια  Swift, SEPA, CBPR+, περιφερειακών HVPS+, και instant payments.

Η seamless API integration μεταξύ της Validata και του Temenos core banking συστήματος θα επιτρέψει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να επωφεληθούν από μια βελτιωμένη εμπειρία, που υποστηρίζει τα trade matching, position και Nostro reconciliation. Η πλατφόρμα υποστηρίζει επίσης to διασυστημικό reconciliation μεταξύ Temenos Core και Temenos Wealth.

Η πλατφόρμα Validata ConnectIQ προσφέρεται ως ένα SaaS-hosted managed service στο Microsoft Azure και αποτελεί την εναλλακτική λύση για τα δαπανηρά μονολιθικά παλαιά συστήματα ή τις χειροκίνητες διαδικασίες, βοηθώντας τους πελάτες να διαχειριστούν τον αυξανόμενο όγκο συναλλαγών, χωρίς να αυξάνουν το μέγεθος των ομάδων λειτουργίας τους, να αυξήσουν τη λειτουργική αποδοτικότητα, καθώς και να επιτύχουν μεγαλύτερη ακρίβεια και διαφάνεια στην  ποιότητα και την ταχύτητα των data feed.

Ο Adam Gable, Senior Product Director της Temenos, δήλωσε: «Η Temenos και η Validata συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια και είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τη Validata να συνεχίζει να καινοτομεί με λύσεις που προσφέρουν πρόσθετη αξία στην πλατφόρμα μας. Με αυτή τη λύση, η Validata βοηθά τις τράπεζες στο κομμάτι του reconciliation και τις υποστηρίζει ώστε να παραμένουν ενήμερες με τα σύγχρονα πρότυπα του κλάδου».

Ο Βάιος Βαΐτσης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Validata, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαιτερα με την επέκταση της συνεργασίας μας με την Temenos που παρέχει στους πελάτες μας MX reconciliation δυνατότητες. Η Validata είναι fintech για fintechs και υποστηρίζει σύγχρονες υπηρεσίες για τραπεζες και πληρωμες. Στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο τοπίο των πληρωμών, η ταχύτητα, η ακρίβεια και η διαφάνεια είναι απαραίτητες. Ένα από τα βασικά στοιχεία επίτευξης αποτελεσματικών reconciliation and investigation είναι η ανάγκη για μια ισχυρή πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων και στρατηγικής. Προσθέτοντας την τεχνητή νοημοσύνη στο μείγμα των reconciliation, η Validata μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία, να μειώσει το λειτουργικό κόστος και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα. Είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή καινοτόμων λύσεων που επιτρέπουν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προσαρμοστούν ανεμπόδιστα στο ISO 20022».