Το 3ο συνέδριο Business Finance in Action πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο OTE Academy, με τη συμμετοχή ομιλητών από πληθώρα κλάδων και την παρουσία άνω των 200 οικονομικών στελεχών.

Στο επίκεντρο των ομιλιών, οι βέλτιστες πρακτικές στην οικονομική διοίκηση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομικής λειτουργίας, η βελτίωση της κερδοφορίας και της ρευστότητας, ο σχεδιασμός επιτυχημένων εξαγορών και συγχωνεύσεων, αλλά και η συμβολή των ανθρώπων ως κοινωνών του οράματος, σε κάθε έργο εταιρικού μετασχηματισμού.

Κοινός παρονομαστής, η αναβάθμιση και διεύρυνση του ρόλου του Οικονομικού Διευθυντή, το πώς ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις και πώς συμμετέχει πλέον στρατηγικά στην υποστήριξη της ανάπτυξης, εμπνέοντας πνεύμα συνεργασίας σε όλο τον οργανισμό. Ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη μεγαλύτερης εξωστρέφειας για τους CFOs.

Αναφορικά με τις περιόδους μεγάλων αλλαγών στις εταιρείες, τονίστηκε η σημασία της ανοιχτής επικοινωνίας με το προσωπικό κατά τη διαδικασία εξαγοράς, αλλά και η ανάγκη σύστασης ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από κάθε τομέα της επιχείρησης, κατά τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ομοίως, ειδικά για τα μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, υπογραμμίστηκε η σπουδαιότητα του σωστού αρχικού σχεδιασμού και των ξεκάθαρων στόχων, αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για διαρκή διαδικασία.

Ξεχώρισαν, ως θεματολογία, η βιωσιμότητα και πώς αυτή ενσωματώνεται στη στρατηγική, αξιοποιώντας τη διατμηματική συνεργασία, η διαχείριση κεφαλαίου κίνησης στις σύγχρονες συνθήκες και η βελτιστοποίηση κόστους, η σημασία του agility και της ανάλυσης δεδομένων στην καθημερινή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και η ανάγκη για συνεχή, στενή παρακολούθηση της απόδοσης νέων έργων, ώστε να αποφευχθούν επιπόλαιες κινήσεις.

Παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα case studies για το πώς πέρασαν από τη ζημία στην κερδοφορία νέα εταιρικά projects, χωρίς να απειληθεί η ανάπτυξη, αλλά και ποια σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία υιοθετήθηκαν επιτυχώς, προκειμένου να ενισχυθεί η απόδοση του οργανισμού. Επίσης, πώς μεμονωμένα έργα αυτοματοποίησης οδήγησαν στη δημιουργία κουλτούρας αναθεώρησης διαδικασιών, σε όλο το εύρος της εταιρείας.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Boussias Events, υπό την αιγίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (ΣΕΟΔΙ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ). Χορηγός του 3ου Business Finance in Action ήταν η ΔΕΠΑ και Υποστηρικτής το Instacar. Χορηγός venue ήταν η OTE Academy και την τεχνική κάλυψη ανέλαβε η Coneq.

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί στο τεύχος Οκτωβρίου του FinancePro.