Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες (σ.σ.20 Ιουνίου) στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport,  το 3ο Athens ESG Forum, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι φορέων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το εξής, ότι για την επιτυχή αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων, όπως είναι η κλιματική κρίση, τα αυξανόμενα μεταναστευτικά ρεύματα και οι κοινωνικές ανισότητες, η συντονισμένη δράση μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου, των θεσμών και των κυβερνήσεων, με προσήλωση στους στόχους βιωσιμότητας, είναι ζωτικής σημασίας.

Επισημάνθηκε η σημασία της διαχείρισης των περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινδύνων κατά τη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία., ενώ αναγνωρίστηκε ότι η αλλαγή είναι αναγκαία και ότι η πρόοδος πρέπει να επιτευχθεί με συνεκτικές δράσεις και καινοτόμες λύσεις.

Το συνέδριο αποτέλεσε μια σημαντική πηγή έμπνευσης και ανταλλαγής ιδεών για όλους τους συμμετέχοντες.

Η ΕΥ Ελλάδος ήταν μεγάλος χορηγός.

Το συνέδριο χορήγησαν επίσης οι εταιρείες: Access Fashion, Convene ESG, ΔΕΠΑ Εμπορίας ΑΕ, Envirometrics, SKY express και Tekmon, ενώ υποστηρικτής ήταν η Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης. Χορηγός έρευνας, η Global Link και χορηγός επικοινωνίας, η Global Sustain.

Το CSR Hellas παρείχε επιστημονική συνεργασία στο συνέδριο, το οποίο υποστήριξαν σημαντικοί φορείς όπως ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, ΕΣΕΕ, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματικών, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος και Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης.