Η «Building Solid Success», δημιουργήθηκε μέσα από το όραμα μου, να μην αισθάνεται ο Έλληνας επιχειρηματίας μόνος του στον επιχειρηματικό στίβο.

Παράλληλα, κάλυπτε δύο βαθιές μου ανάγκες:

 • Την ανάγκη της προσφοράς και
 • τη μάχη μου με την εκκρεμότητα.

Σαν άνθρωπος, έχω την τάση να ηρεμώ μόνο όταν έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες και ικανοποιούνται οι προσωπικές μου αξίες. Οι παραπάνω ανάγκες ενίσχυσαν το όραμά μου, καθώς στοιχεία όπως η αμεσότητα, η ανθρώπινη προσέγγιση, η ειλικρίνεια και η συνεργασία δόμησαν σχέσεις με βαθιές ρίζες. Σήμερα, η «Building Solid Success», είναι σε ένα εξαιρετικό μονοπάτι, στην αιχμή των εξελίξεων και των αναγκών των πελατών της.

Μια αυτόνομη Ελληνική επιχείρηση, με πάθος, δυναμισμό και εξαιρετικά στελέχη. Στελέχη που διαθέτουν μεγάλη εξειδίκευση και επαγγελματισμό, παραμένοντας πάνω απ’όλα άνθρωποι. Σε τέτοιους ανθρώπους επενδύουμε, καθώς αυτοί είναι το Plus και η καρδιά της επιχείρησής μας.

Αυτό, λοιπόν, το εξαιρετικό μονοπάτι που προανέφερα, εγώ και η ομάδα μου φιλοδοξούμε να το μετατρέψουμε σε οδούς επιτυχίας και ανάπτυξης για τους πελάτες μας.

Ως BSS, έχουμε θέσει ως στόχο να είμαστε το Plus των συνεργατών μας.

Εύχομαι Καλή Χρονιά, με υγεία, ευτυχία, χαρά και αγάπη!

Εύα Τσιολχά Sales Manager

Είμαστε δίπλα στις ανάγκες των πελατών μας, γι’ αυτό και μας εμπιστεύονται!
Κομβικό́ και αδιαπραγμάτευτο στοιχειό της φιλοσοφίας μας, είναι η συνεχής και ουσιαστική́ επαφή́ με κάθε πελάτη, προκειμένου να μοιραστεί μαζί μας στόχους, αξίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Οι ικανοποιημένοι πελάτες, μας επιτρέπουν, μέσω συστάσεων, να συνεχίζουμε για πάνω από́ μια δεκαετία να αναπτύσσουμε εντυπωσιακά τον κύκλο εργασιών μας και να επεκτείνουμε πανελλαδικά την παρουσία μας. Σε πρακτικό επίπεδο, η σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε με κάθε πελάτη περνά μέσα από δοκιμασμένα αποτελεσματικές μεθόδους, οι οποίες εφαρμόζονται από τα εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη μας. Κάθε πελάτης μας διαθέτει τον προσωπικό του σύμβουλο, ο οποίος αφού́ αναγνωρίσει τις επιμέρους ανάγκες κάθε επιχειρηματία, τις μετασχηματίζει σε διακριτά έργα τα οποία υλοποιούνται με τη βοήθεια των εξειδικευμένων στελεχών κάθε τομέα.

Όπως γίνεται κατανοητό ο στόχος μας δεν περιορίζεται μόνο στην προσφορά́ υπηρεσιών απόλυτα προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε επιχείρησης, αλλά επεκτείνεται και στην επίτευξη του αποτελέσματος με όρους ικανοποίησης για τον πελάτη μας. εωρούμε πως η συνεχής ώσμωση με τους πελάτες μας, σε συνδυασμό με τα εκατοντάδες επιτυχημένα έργα που έχουμε υλοποιήσει, μας επιτρέπουν να κοιτάζουμε κάθε πελάτη μας στα μάτια, όταν του υποσχόμαστε ότι σε εμάς βρίσκει όχι έναν απλό «προμηθευτή́», αλλά́ έναν στρατηγικό́ συνεργάτη για το μέλλον.

Νικόλαος Τσιανέλης Corporate Governance & Business Transformation Director

Ληξιπρόθεσμα Επιχειρηματικά
Δάνεια – Η έννοια της αναδιάρθρωσης οφειλών

Πολλές φορές μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ επιχειρήσεων και τραπεζών ή επιχειρήσεων και εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (funds), ένας εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης / ρύθμισης ληξιπρόθεσμων δανείων, με τον προσδιορισμό τμηματικών εξοφλητικών δόσεων. Το ύψος της κάθε καταβλητέας δόσης έχει να κάνει κυρίως με το χρόνο αποπληρωμής και το ποσό, που κάθε επιχείρηση δύναται να πληρώσει. Η αποπληρωμή του ληξιπρόθεσμου δανείου, μπορεί να γίνει:

 

 

 • Είτε «εφ΄ άπαξ» και ο πελάτης να κερδίσει ένα αξιόλογο «κούρεμα» της οφειλής,
 • Είτε με «δόσεις» και ο πελάτης να κερδίσει και εδώ ένα πιο μικρό «κούρεμα», αλλά και μείωση του τελικού επιτοκίου και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Τα παραπάνω σχετίζονται με τη βιωσιμότητα της κάθε επιχείρησης. Για το λόγο αυτό, οι τράπεζες ζητούν, η κάθε πρόταση αποπληρωμής να συνοδεύεται από ένα Επιχειρηματικό Σχέδιο (Business Plan), που θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, μετά την αναδιάρθρωση των οφειλών της. Εδώ έρχεται να παίξει σημαντικό ρόλο ο «Σύμβουλος Επιχειρήσεων», γιατί η αναδιάρθρωση οφειλών δεν είναι μια απλή διαπραγμάτευση, αλλά μια τεχνική.

Τη διαδικασία αυτή, εγγυάται με την πολύχρονη πείρα της η εταιρεία μας, συμβάλλοντας καθοριστικά στο αναπτυξιακό μέλλον των επιχειρήσεων.

Γεράσιμος Μαγδαληνός Subsidies Programs Manager

Ο ρόλος του Τμήματος Διαχείρισης
Κρατικών Χρηματοδοτήσεων

H BSS, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πελατών της, επενδύει διαρκώς στο εξειδικευμένο τμήμα διαχείρισης επιδοτούμενων προγραμμάτων. Το τμήμα χειρίζεται έργα Αναπτυξιακού, ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης ενώ παράλληλα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικές με την ανάπτυξη μακροπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής που ενσωματώνει τις παραπάνω δράσεις. Αξίζει να τονίσουμε πως το τμήμα διαχειρίζεται πάνω από 300 έργα ΕΣΠΑ της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, πολλά έργα που εντάχθηκαν στον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο 4399, αλλά και πλήθος φακέλων επιδοτούμενης δανειοδότησης μέσω του Τ.Α.Α.. Τέλος, έχουμε προβεί ήδη στην κατάθεση προτάσεων στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο 4887.

Σε περίπτωση που κάποιοι επενδυτές δεν συγκεντρώνουν την απαιτούμενη βαθμολογία για την έγκριση των επενδυτικών τους σχεδίων, τα στελέχη του τμήματος σε στενή συνεργασία με λογιστές, οικονομολόγους και τραπεζικά στελέχη που απασχολεί η BSS, προβαίνουν στη δημιουργία ενός συνεκτικού πλαισίου δράσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα. Για αυτό και η εγκρισιμότητα των υποβληθέντων σχεδίων μας, ξεπερνά το 90% σε όλες τις παραπάνω δράσεις. Η συνεχής και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση όλων των αναγκών κάθε επενδυτή και η συνεχής παρακολούθηση κάθε έργου αποτελεί στρατηγική δέσμευση της εταιρείας μας απέναντι στους πελάτες μας.

Ανδρέας Φέζος Deputy Chief Executive

Αύξηση επιτοκίων – Αναδιάρθρωση δανεισμού
Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η άνοδος των πληθωριστικών πιέσεων παγκοσμίως, καθώς και η προοπτική ανάσχεσης της προσδοκώμενης ανάπτυξης σε σχέση με τις προβλέψεις των προηγούμενων ετών, αποτελούν ισχυρούς παράγοντες αύξησης των επιτοκίων. Οι αυξήσεις είναι ήδη γεγονός από τον περασμένο Ιούλιο.

Τα επιτόκια Euribor σταμάτησαν να εμφανίζουν αρνητικές τιμές από τον Σεπτέμβριο του 2022, και έκτοτε έχουμε σημαντικά ανοδική πορεία (Τρέχουσα τιμή Euribor 1 μήνα : 1,52%)
Η αναμενόμενη νέα αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ – της 4ης κατά σειρά τους τελευταίους μήνες όπως φημολογείται – αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω το κόστος εξυπηρέτησης δανείων. Οι προβλέψεις για την νέα συνεδρίαση της ΕΚΤ περί τα μέσα Δεκέμβρη, αναφέρουν νέα αύξηση του βασικού επιτοκίου μεταξύ 0,50 και 0,75 μ.β., διαμορφώνοντας τις τιμές Euribor μεταξύ 2,50% – 2,75%.

Είναι λοιπόν προφανές ότι είναι κρίσιμο για τις επιχειρήσεις να επαναξιολογήσουν τα εν ισχύ τραπεζικά όρια χρηματοδοτήσεων που βασίζουν την τιμολόγηση τους στο Euribor, και κυρίως τα Μακροπρόθεσμα τραπεζικά δάνεια με πλάνο τακτής αποπληρωμής.

Στη BSS έχουμε τη δυνατότητα ανάλυσης των υφιστάμενων τραπεζικών δανείων οποιασδήποτε επιχείρησης, καθώς και αξιολόγησης των ενδεδειγμένων λύσεων (ενδεικτικά: αλλαγή προϊόντος, επιμήκυνση διάρκειας, αναχρηματοδότηση από άλλη τράπεζα κ.ά.). Τέλος, αναλαμβάνουμε τη δημιουργία όλης της απαραίτητης τεκμηρίωσης (Business Plan, Cash Flow), προκειμένου να διαπραγματευθούμε αποτελεσματικά με τις τράπεζες για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Καλή Χρονιά, υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο!

Μαρία Σερεμετάκη Administration Services Manager

Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας
Η «ποιότητα» είναι ο κινητήριος μοχλός ανάπτυξης ενός οργανισμού, καθώς συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του, στη βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών ή/και προϊόντων του και στην αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των πελατών του.

Τα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας παρέχουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κάθε οργανισμός μπορεί να ποσοτικοποιήσει την «ποιότητά» του και, επομένως, να την παραμετροποιήσει, με σκοπό να βελτιώσει την απόδοσή του και τον τρόπο λειτουργίας του.

Ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας μπορεί να αναπτυχθεί και να εφαρμοσθεί με επιτυχία από επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους.

Η εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σε μία εταιρεία εμπνέει εμπιστοσύνη στον πελάτη, στην αγορά, στους εργαζομένους και γενικότερα προσδίδει κύρος και αξιοπιστία.
Τα κυριότερα οφέλη που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις από την εφαρμογή των προτύπων ISO αφορούν τα εξής:

 1. Βελτίωση της δημόσιας εικόνας της επιχείρησης
 2. Αυξημένη ικανοποίηση του πελάτη
 3. Ελαχιστοποίηση λαθών
 4. Βελτίωση διαδικασίας ελέγχων
 5. Χρήση του προτύπου ως μέσο προώθησης και μάρκετινγκ
 6. Διείσδυση στην παγκόσμια αγορά και αύξηση των εξαγωγών
 7. Ελαχιστοποίηση των προστίμων – συμμόρφωση με νομοθεσία
 8. Αυξημένη συνείδηση των εργαζομένων της επιχείρησης σε θέματα ασφάλειας
 9. Προστασία του περιβάλλοντος
Αργυρώ Χαμηλάκη DEBTS Restructuring & Funding Manager

Η τεχνογνωσία της BSS στη ρύθμιση οφειλών
Από το 2008 η χώρα μας βιώνει συνεχή συρρίκνωση της οικονομικής της δραστηριότητας με άμεσα δυσμενή αποτελέσματα στη βιωσιμότητα των οικονομικών μονάδων. Τα προβλήματα αυτά είχαν άμεσο αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των τραπεζικών οφειλών. Οι κλάδοι που αναμενόταν να υπέρ αποδώσουν, όπως π.χ το real estate ή ο τουρισμός, βρέθηκαν σε ραγδαία πτώση, παρασύροντας σωρεία επαγγελμάτων και δημιουργώντας τα ονομαζόμενα NPL (non-performing loans) στις τράπεζες. Αυτό οδήγησε στη μεταφορά των τραπεζικών χαρτοφυλακίων στις λεγόμενες εταιρείες διαχείρισης δανείων. Στη BSS διαθέτουμε απόλυτα καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό, όσον αφορά την εύρεση βέλτιστης και εξατομικευμένης λύσης. Λύσεις δύναται να βρεθούν μέσα στα πλαίσια του νόμου 4738/2020, των διμερών διαπραγματεύσεων, αναδιαρθρώσεων ή ακόμα και πτωχεύσεων. Η εταιρεία μας έχει στο ενεργητικό της μεγάλος πλήθος επιτυχημένων έργων. Ενδεικτικά, θα ήθελα να αναφέρω δύο από αυτά: Εταιρεία στον κλάδο των οικοδομικών υλικών με οφειλές σε τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα άνω των 5.000.000€, ρύθμισε τις οφειλές της με γενναία κουρέματα και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής.

Τεχνική εταιρεία με οφειλές άνω των 12.000.000€ προέβη σε αναδιάρθρωση δανεισμού και σταδιακή αποδέσμευση εμπράγματων εξασφαλίσεων.

Στη BSS έχουμε τις γνώσεις και την εμπειρία για να λύσουμε κάθε σας πρόβλημα!

Άγγελος Ζαφειρίου H.R. Director

HR Outsourcing – O Άνθρωπος στο επίκεντρο
Για κάθε επιχείρηση που στοχεύει στην κορυφή, η επένδυση στο Ανθρώπινο Δυναμικό της & η σωστή διαχείρισή του, αποτελούν προτεραιότητες άμεσα συνυφασμένες με την αναπτυξιακή της πολιτική. Αυτά βέβαια απαιτούν και την αντίστοιχη τεχνογνωσία, για αυτό και σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο του επιχειρείν και της διοίκησης, η εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών έχει πολλούς υποστηρικτές.

Η BSS έχει βοηθήσει πολλές επιχειρήσεις προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τι σημαίνει Outsourcing και ποιες από τις υπηρεσίες τους θα αποδώσουν καλύτερα με ένα Outsourcing Plan, έχοντας ως βάση τη βιωσιμότητα και το συμφέρον τους.Οι ολοκληρωμένες λύσεις HRO που παρέχει η BSS συμβάλλουν άμεσα στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων. Εστιάζουμε στις ανάγκες κάθε επιχείρησης και μέσω του άψογα καταρτισμένου προσωπικού μας, των κατάλληλων διαδικασιών και της ευέλικτης δομής μας, προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις.

Ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης, η BSS έχει στο Portfolio της τις κάτωθι HRO υπηρεσίες:

Talent Acquisition Strategy & Hiring Operations

 • Performance Management
 • Employee Rewards & Recognition
 • Personalized Employee Growth opportunities
 • Customized HR Service
 • Payroll processing
Βασίλειος Μίτσης Business Consulting Manager

Στόχος μας ήταν και είναι η παροχή αξιόπιστων και καινοτόμων υπηρεσιών
Η BSS κατέχει σημαντική θέση στο χώρο των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα, με μακρά εμπειρία 25 συναπτών ετών στους τομείς της τραπεζικής, των χρηματοδοτήσεων, της χρηματοοικονομικής ανάλυσης και συμβουλευτικής, καθώς και της οργάνωσης, διοίκησης και ανάπτυξης επιχειρήσεων, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας. Με παρουσία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης, το έμπειρο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, παρέχει ολιστική υποστήριξη σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις με τρόπο ενεργό και αποδοτικό, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα αναγκών και απαιτήσεων.

Όλα αυτά τα χρόνια, γνώμονας της εταιρείας ήταν και είναι η παροχή αξιόπιστων και καινοτόμων υπηρεσιών, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της. Το όραμα αυτό παραμένει πάντα ζωντανό και κατευθύνει τις προσπάθειες των ανθρώπων μας, που συμβάλλουν καθημερινά στο να αποτελέσει η BSS τον αξιόπιστο σύμβουλο για κάθε επιχείρηση. Συνεχίζουμε, λοιπόν, πιστοί στις αξίες μας, να δρούμε με ήθος, άμεσα, στοχευμένα και αποτελεσματικά, παρέχοντας λύσεις σε καθημερινές και μακροπρόθεσμες προκλήσεις, ορίζοντας διαρκώς νέους και υψηλότερους στόχους κάθε φορά. Η BSS αποτελεί τον Στρατηγικό Σύμβουλο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων!