Αυτό που σίγουρα έμαθαν οι οικονομικοί διευθυντές τον περασμένο χρόνο είναι ότι πρέπει να είναι ευέλικτοι, καινοτόμοι και παράλληλα εξοικειωμένοι να σχεδιάζουν και να προβλέπουν την επόμενη μέρα σ’ ένα αβέβαιο μέλλον.

Οι ηγετικές ικανότητες ενός CFO δεν περιορίζονται, πλέον, απλά στα – θεμελιώδη – βασικά οικονομικά, στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών ή ακόμα και στο να γνωρίζουν τι σκέφτεται ο CEO! Οι κρίσιμοι παράγοντες που καθιστούν έναν CFO αποδοτικό είναι πολλοί περισσότεροι. Για παράδειγμα, η ικανότητα παροχής στρατηγικών επιχειρηματικών συμβουλών, η αποτελεσματική επικοινωνία με νέους τρόπους και σε περισσότερα ακροατήρια, όπως επίσης και η συμβολή στην ανάπτυξη των τελευταίων τεχνολογιών σε μια επιχείρηση, με μέγιστη απόδοση και ελάχιστο κίνδυνο έρχονται να συνθέσουν το σύγχρονο προφίλ ενός Οικονομικού Διευθυντή.

1 Στρατηγική Σκέψη
Η εποχή που ένας οικονομικός διευθυντής απλά «ακολουθούσε» έναν «one man show» CEO ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα, τα διοικητικά συμβούλια έχουν ανάγκη έναν CFO «δεξί χέρι» της διοίκησης: με ικανότητες πέραν των λογιστικών – χρηματοοικονομικών γνώσεων και τεχνικές δεξιότητες σε όλα τα επίπεδα για την λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Είναι γεγονός πως η τρέχουσα κρίση δεν είναι μόνο υγειονομική αλλά και οικονομική. Οι εταιρείες αλλάζουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και ο σύγχρονος CFO αποτελεί ένα στρατηγικό σύμβουλο με επίκεντρο την αξία και την ανάπτυξη και όχι μόνο τη διαχείριση κρίσεων.

2 Περαιτέρω εξειδίκευση για όλες τις λειτουργίες της επιχείρησης
Η απλή γνώση για τις βασικές λειτουργίες στα επιμέρους τμήματα μιας επιχείρησης δεν είναι αρκετή. Είναι κρίσιμη η κατανόηση των αναγκών και των πρακτικών σε άλλους τομείς, εκτός χρηματοοικονομικού πεδίου. Από το τμήμα marketing ως την εφοδιαστική αλυσίδα. Βγείτε έξω μ’ έναν πωλητή για να δείτε τι προκλήσεις αντιμετωπίζει και ακούστε τι λένε οι πελάτες δια ζώσης. Αν η εταιρεία παράγει προϊόντα, ελέγξτε την γραμμή παραγωγής και μάθετε περισσότερα για τις προκλήσεις των logistics.

3 Η ιστορία πίσω από τους αριθμούς
Σημαντικό χαρακτηριστικό για έναν σύγχρονο CFO είναι να μπορεί να μεταδώσει το μήνυμα και την ιστορία που κρύβεται πίσω από τους αριθμούς και τους δυσνόητους χρηματοοικονομικούς πίνακες. Δίχως περιστροφές ή στοιχεία υπερβολής που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τμήμα marketing ή πωλήσεων, αλλά με σαφήνεια ώστε οι άνθρωποι που θα λάβουν αποφάσεις στην εταιρεία να μπορέσουν να κατανοήσουν τις επιπτώσεις και τα δεδομένα για την «επόμενη μέρα» της επιχείρησης.

4 Γρήγορη και Ακριβής ανάλυση
Οι CEOs και τα διοικητικά συμβούλια αναζητούν πια μια γρήγορη και εμπεριστατωμένη ανάλυση, από έναν οικονομικό διευθυντή, καθώς οι εξελίξεις «τρέχουν» σε όλα τα επίπεδα. Η εποχή που θα ζητήσει κανείς μόνο μεσο – μακροπρόθεσμες προβλέψεις από έναν CFO έχουν περάσει ανεπιστρεπτί

5 Με έμφαση στα big data
Η ψηφιακή μετάβαση, η χρήση σύγχρονων εργαλείων με έμφαση την συλλογή και ανάλυση δεδομένων αποτελούν στοιχείο – «κλειδί» για την σύγχρονη οικονομική διεύθυνση μιας εταιρείας. Οι επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό και κατ’ επέκταση στην υιοθέτηση αυτοματοποιημένων διαδικασιών είναι κάτι που ένας CFO πρέπει να προωθήσει. Την ίδια ώρα, θα πρέπει να είναι κατάλληλα ενημερωμένος για τις νέες τεχνολογίες και πως αυτές θα βελτιώσουν την επιχείρηση συνολικά. Παράλληλα, πρέπει να έχει κατά νου τους κινδύνους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και τις οικονομικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει μια ενδεχόμενη απειλή.

6 Δεν θα γίνει «γκουρού» της τεχνολογίας, αλλά θα καταλάβει τι υπηρεσίες προσφέρει
Σε συνέχεια των παραπάνω, ένας CFO πρέπει να επενδύσει ποιοτικό χρόνο και πόρους για την ανάδειξη τεχνολογικών λύσεων. Μιλήστε με συναδέλφους σε άλλες εταιρείες για το τι εφαρμόζουν. Δεν αποτελεί στόχο για έναν οικονομικό διευθυντή να μετατραπεί σε «γκουρού» της τεχνολογίας, αλλά να κατανοήσει τις λύσεις που προσφέρονται και θα συμβάλουν στις προσπάθειες των εργασιών του (μείωση λειτουργικού κόστους, χρηματοροές, απόδοση επενδύσεων κλπ)

7 Ευελιξία και προσαρμοστικότητα
Όπως συνέβη το προηγούμενο διάστημα, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος ώστε οι Οικονομικές Διευθύνσεις να στραφούν άμεσα στις ανάγκες και τις επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία. Κανείς, λοιπόν, δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, ωστόσο αυτό που αναδείχθηκε είναι το γεγονός ότι ένας CFO πρέπει να είναι ευέλικτος και προσαρμοστικός, κομίζοντας στο διοικητικό συμβούλιο εναλλακτικές και βιώσιμες προτάσεις σ’ ένα ρευστό επιχειρηματικό περιβάλλον.

8 Ηγεσία και Δημιουργία Ομάδας
Μπορεί το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού να είναι υπεύθυνο για τις προσλήψεις σε μια εταιρεία, αρκετοί CFOs όμως διαδραματίζουν ενεργό ρόλο σε αυτό αναφορικά με την στελέχωση μιας Οικονομικής Διεύθυνσης. Δεν είναι μόνο το βιογραφικό ή οι δεξιότητες ενός υποψηφίου αλλά το κατά πόσο θα αφομοιώσει τις αξίες και θα υιοθετήσει την εταιρική κουλτούρα.

9 Αναγκαία -και- τα soft skills
Είναι αλήθεια πως αρκετοί CFOs έχουν εντυπωσιακό υπόβαθρό με άρτιες χρηματοοικονομικές – λογιστικές γνώσεις. Αρκεί αυτό; Κρίσιμος παράγοντας για έναν σύγχρονο οικονομικό διευθυντή είναι να κατέχει κοινωνικές δεξιότητες (soft skills). Ενσυναίσθηση, κατανόηση και αλληλεγγύη είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που έρχονται να συμπληρώσουν το «προφίλ» του πετυχημένου CFO τόσο στις σχέσεις του με τους συνεργάτες όσο και με τους πελάτες. Πόσες φορές δεν θα χρειάστηκε να επαναδιαπραγματευτεί μια συμφωνία ή να κατανοήσει την αδυναμία πληρωμής ενός πελάτη ελέω πανδημίας;

10 Με άριστη επικοινωνιακή ικανότητα
Δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό για έναν οικονομικό διευθυντή να είναι χαρισματικός στην επικοινωνία. Στο παρελθόν, η πιο συχνή επικοινωνία ήταν αυτή με επενδυτές και μετόχους. Πλέον, μοιράζεται μηνύματα, προβληματισμούς και πληροφορίες με υπαλλήλους της εταιρείες, πελάτες και προμηθευτές πιο συχνά. Κάθε εταιρεία, λοιπόν που διαθέτει έναν οικονομικό διευθυντή με ικανότητα στην επικοινωνία διαθέτει ένα χρήσιμο «όπλο στη φαρέτρα της»

Χρήσιμα στοιχεία – Τι επικρατεί σήμερα στην διεθνή επιχειρηματική σκηνή
Όπως αναφέρει το CFO.com:

  • Το 14% των στελεχών έγιναν CFOs από Ορκωτοί Ελεγκτές ή Επικεφαλής Λογιστές
  • Ο μέσος όρος ηλικίας ενός CFO σήμερα είναι τα 56 έτη
  • Το 43% των Οικονομικών Διευθυντών είναι στελέχη που προσελήφθησαν από την αγορά εργασίας (εκτός εταιρίας – εξωτερική πρόσληψη)
  • Ο μέσος όρος θητείας ενός CFO σε μια εταιρεία είναι 4,86 έτη
  • Η μέση ηλικία πρόσληψης είναι τα 49,2 έτη

Εν κατακλείδι…
Τι αναζητά κανείς όταν προσλαμβάνει έναν Οικονομικό Διευθυντή εν τέλει; Στρατηγική Σκέψη και Ολιστική Προσέγγιση. Γιατί είναι άλλο να «βλέπεις αριθμούς» και διαφορετικό να μπορείς να τους αξιοποιήσεις κατάλληλα…